Nog geen uitnodiging ontvangen en ouder dan 16? Schrijf je in op de reservelijst VAXLIST Baldemore

Gepubliceerd op woensdag 23 juni 2021 13.34 u.
Met VAXLIST Baldemore ontwikkelde eerstelijnszone Baldemore een eigen online toepassing voor het dynamische beheer van de lokale reservelijst voor ons vaccinatiecentrum op site De Zwaan. Eerder besliste Baldemore niet in het Vlaamse systeem QVax te stappen.

Vooral de gebrekkige flexibiliteit van QVax met betrekking tot de openingsuren van ons vaccinatiecentrum, was een belangrijk struikelblok.

Met VAXLIST Baldemore lanceren we een eigen beveiligde online inschrijvings- en opvolgingstoepassing die wel volledig aan onze functionele eisen voldoet.

Geen verloren vaccins dankzij VAXLIST

VAXLIST-oproep ontvangen? Bevestig correct

De werking van onze reservelijst is – zoals eerder aangekondigd – verder geautomatiseerd. Kandidaten voor last-minute vrijgekomen tijdsloten worden vanaf nu per sms opgeroepen. Na het ontvangen van een sms heb je een kwartier de tijd om te bevestigen. Na een positief antwoord (OK+ persoonlijke code van 4 cijfers) krijg je een finale bevestiging en mag je meteen naar het vaccinatiecentrum komen. Als je niet kan, dan antwoord je NOK + persoonlijke code van 4 cijfers (= niet OK). Je ontvangt dan mogelijk later een nieuwe uitnodiging per sms.

Het sms-uitnodigingssysteem gebruiken we ook om lege tijdsloten in te vullen na een tijdige vaccinatieweigering. In die situatie moet je niet meteen naar het vaccinatiecentrum komen, maar wel op de momenten die in de sms vermeld staan. Na bevestiging van de SMS met het aangeduide standaardantwoord, zijn beide afspraken bevestigd. Als jij niet kan, nodigen we de volgende persoon op de reservelijst per sms uit.

Let op: ook in de uitnodigings-sms staan telkens twee vaccinatiemomenten vermeld. Als je bevestigt, bevestig je automatisch voor beide data. Je kan je tweede datum later niet meer verplaatsen. Indien je wordt uitgenodigd voor een vaccin van Jonson & Johnson, dan staat er in je sms 2x dezelfde datum en tijdstip.

Meer info: www.vaccinatiecentrumbaldemore.be - www.vaxlist.be