Ga je in september voor het eerst naar het secundair? Vraag een gratis proefabonnement aan bij De Lijn!

Gepubliceerd op maandag 22 juni 2020 16.59 u.
Ook in 2020 krijgen jongeren die de overstap maken naar het secundair onderwijs een gratis abonnement van De Lijn voor de maand september. Een gratis proefabonnement aanvragen is snel en eenvoudig.

Met een gerust hart op het openbaar vervoer

Hiermee laat De Lijn je kennismaken met het openbaar vervoer en de voordelen van een Buzzy Pazz, het jongerenabonnement. Een verplaatsing met bus of tram naar school is efficiënt, duurzaam en veilig.

Reizigers vanaf 12 jaar dragen verplicht een mondmasker aan aan haltes en in voertuigen. Daarnaast hou je maximaal afstand en worden de voertuigen regelmatig gereinigd. Jongeren en hun ouders kunnen dus met een gerust hart kiezen voor het openbaar vervoer.

Een probeerabonnement aanvragen is eenvoudig

Ouders met kinderen geboren in 2008 ontvangen deze week een brief met informatie over hoe je dit gratis probeerabonnement aanvraagt.

Registreer je voor 18 augustus met het rijksregisternummer van je kind op delijn.be/probeeractie. In augustus ontvang je het proefabonnement per post.

Kinderen die niet geboren zijn in 2008, maar ook starten in het eerste secundair, kunnen een aanvraag doen via een ander aanvraagformulier. Dit formulier vind je ook terug op de website, W delijn.be/probeeractie