Plankenpad Witte Netevallei hersteld

Gepubliceerd op maandag 15 juni 2020 8.38 u.
De herstellingswerken aan het plankenpad in de Witte Netevallei (en het Hekselienpad) zijn intussen afgerond. Natuurpunt afdeling Wamp & Neten heeft alle kapotte planken vervangen door dikkere planken van inlandse eik. Het pad is terug volledig toegankelijk.

Wandelaars kunnen opnieuw met volle teugen genieten van de natuurpracht in de Witte Netevallei. Ook de kinderwandeling 'Hekselienpad' bevindt zich in dit gebied.

Vernieuwing planken en brug

Alle onstabiele en verzakte stukken van het plankenpad zijn verstevigd met robuuste eiken onderstellen en extra verankerd in de zompige bodem. Ze staan nu op lange palen van robinia, een houtsoort die wisselende waterstanden goed verdraagt. De palen zitten enkele meters diep in de grond.

Daarnaast werd ook de brug over de afwateringsgracht volledig vervangen. Deze werd nu dieper verankerd in de bodem waardoor deze stabieler staat. De leuningen van het uitkijkplatform en de brug over de Slagmolenarm zijn ook hersteld of vervangen.

Hier en daar dienen er nog een aantal zaken afgewerkt te worden, maar dit heeft geen gevolgen voor de toegankelijkheid van het gebied.

De Witte Netevallei is een uniek natuurgebied in de Kempen waar je prachtig kan wandelen. Het landschap wordt jaarlijks overstroomd door de Witte en de Zwarte Nete, die elkaar daar ontmoeten. Het plankenpad maakt het gebied ook tijdens heel drassige periodes toegankelijk voor wandelaars.