Picknicken in Retie: bezoek zes prachtige locaties met een heerlijk gevulde picknicktas!

Je kan terecht bij 't Genoegen voor een compleet picknickpakket. Daarbovenop ontvang je - inbegrepen in de prijs - een handige draagtas, en de picknickbrochure met zes schitterende locaties waar je in alle rust van al dat lekkers kan genieten.

Ontdek enkele van onze meest bijzondere plekjes met een rijkelijk gevulde picknicktas

We zochten 6 mooie locaties uit waar je je dekentje kan spreiden, en gingen in zee met 't Genoegen. Zij stelden een standaard pakket (rond 10,00 EUR), een kinderpakket (rond 5,00 EUR) en een luxepakket (rond 15,00 EUR) samen.

Je hoeft enkel te reserveren bij 't Genoegen, minstens één dag op voorhand. Ophalen en afrekenen kan bij de handelaar ter plaatse, wanneer je je picknickpakket(ten) ophaalt.

In je picknicktas vind je de brochure met de picknickplekjes die we voor je uitzochten, allen nabij fiets- of wandelknooppuntenroutes gelegen.

En vanzelfsprekend kan je zo ’n lekker picknickpakket ook oppikken voor een leuke daguitstap met de wagen, als voorbereiding op een lange treinreis, als heerlijke zonnige hap bij oma in de tuin … Of voor één van onze evenementen van 'Zomer in Retie' in de tuin van de oude pastorie!

Gezapig lanterfanten of stevig doorstappen, een sprintje zetten en met de benen gestrekt de pedalen op; of heerlijk sloom uitbollen … Op een gegeven moment krijg je honger. Heerlijk toch als je op zo ’n moment een pistoletje kan bovenhalen, of een ovenverse koffiekoek; met een fruitsapje erbij of zelfs een sprankelend glaasje cava … en dan nét op dat prachtige open plekje, of onder die verkoelende, lommerrijke eik. Het toeval werpt je vast wel eens in zulk een idyllisch tafereel. Maar wácht je daarop? De gemeente Retie wil dat kleine gelukje naar je toe brengen! 

Wij wensen je alvast een heerlijk deugddoende, smakelijke dag! 

Meer info: dienst Toerisme gemeente Retie, Markt 1, 2470 Retie, T 014 38 92 30, toerisme@retie.be