Directie

  • Roel Slegers

    algemeen directeur

    Bevoegdheden

    De algemeen directeur en eerste ambtenaar van Retie is Roel Slegers.

    Hij zorgt voor de algemene coördinatie van de gemeentelijke diensten. Hij staat aan het hoofd van het personeel en is bevoegd voor het dagelijkse personeelsbeleid. Hij rapporteert aan het college van burgemeester en schepenen.

    De algemeen directeur staat in voor de werking van de gemeentelijke diensten inzake voorbereiding, uitvoering en evaluatie van het beleid. Door zijn positie is hij de spil tussen administratie en politiek, en fungeert hij als adviseur van het schepencollege, de gemeenteraad, de Raad voor Maatschappelijk Welzijn, het Vast Bureau, het Bijzonder Comité Sociale Dienst en de burgemeester op beleidsmatig, bestuurskundig en juridisch vlak.

    Ook is hij belast met de voorbereiding en notulering van de zittingen van het schepencollege, de gemeenteraad, de Raad voor Maatschappelijk Welzijn, het Vast Bureau en het Bijzonder Comité Sociale Dienst.

    Verder is hij bevoegd voor de organisatie van de briefwisseling en het beheer van het gemeentelijk archief. De gemeentelijke briefwisseling, de besluiten van schepencollege, de gemeenteraad, de Raad voor Maatschappelijk Welzijn, het Vast Bureau, het Bijzonder Comité Sociale Dienst en de burgemeester worden door hem mee ondertekend.

    In overleg met het managementteam zorgt de algemeen directeur voor het opstellen van de belangrijkste bestuursdocumenten.

    Contactgegevens

    Adres
    Markt 12470 Retie
    T
    014 38 92 51
    F
    014 37 27 36
    E
    roel.slegers@retie.be
    Digitaal visitekaartje
    Digitaal visitekaartje
  • Ann De Proost

    adjunct algemeendirecteur

    Contactgegevens

    Adres
    Markt 1, 2470Retie
    T
    014 38 92 50
    E
    ann.de.proost@retie.be
    Digitaal visitekaartje
    Digitaal visitekaartje
  • Dirk Van Herck

    financieel directeur

    Bevoegdheden

    De financieel directeur (vroeger financieel beheerder of ontvanger) in Retie is Dirk Van Herck. Hij is het hoofd van de dienst Financiën.

    In overleg met het managementteam zorgt hij voor het opstellen van het voorontwerp van de financiële nota van het meerjarenplan en het jaarlijkse budget, en van het voorontwerp van de interne budgetwijzigingen. In deze documenten raamt de gemeenteraad welke uitgaven en ontvangsten de gemeente het volgend jaar (of jaren, in geval van een meerjarenplanning) doet. De werkelijke uitgaven en ontvangsten worden jaarlijks opgenomen in de jaarrekening.

    Hij heeft het toezicht over de gemeentelijke boekhouding, de gemeentebelastingen, de gemeentelijke rekening, het opmaken van de inventaris en de jaarrekeningen. Verder verzorgt hij financiële analyses en de financiële beleidsadvisering in de ruimste zin. Ook is hij verantwoordelijk voor het thesauriebeheer. De financieel directeur staat in voor de voorafgaandelijke krediet- en wetmatigheidscontrole van de beslissingen van de gemeente met financiële impact. Hij zorgt voor het debiteurenbeheer en staat in voor de uitvoering van de betalingen van de uitgaven na betalingsopdracht van de algemeen directeur.

    Contactgegevens

    Adres
    Markt 1, 2470Retie
    T
    014 38 92 56
    E
    dirk.van.herck@retie.be
    Digitaal visitekaartje
    Digitaal visitekaartje