Papier en karton

Sinds 2017 is er in Retie een gele container beschikbaar voor het aanbieden van oud papier en karton via de huis-aan-huisinzameling. Deze gele container is gratis, en ook de ophaling van papier en karton blijft gratis.

Papiercontainer beschadigd of nieuwe container aanvragen?

Indien je een container wenst aan te vragen, dan bel je naar de gratis DIFTAR-infolijn: T 0800 97 687.

Een standaard papiercontainer heeft een volume van 240 liter. Voldoende groot om het papier en karton van 1 maand in te verzamelen.

Woon je in een appartement of rijhuis? En heb je geen plaats voor een grote papiercontainer? Misschien kan je een container delen met je buren. Dan kan je kiezen voor een standaard container van 240 liter of een grote container van 1 100 liter die je samen gebruikt. Is dit niet mogelijk? Dan heb je de mogelijkheid om te kiezen voor een 40 liter container.

Een gele container is niet verplicht. Maar hou er wel rekening mee, dat je zonder papiercontainer voortaan geen papier en karton kunt meegeven met de huis-aan-huisinzameling. Je kan je oud papier en karton nog wel zelf naar het containerpark brengen.

De inzameling gebeurt twaalfmaal per jaar door IOK-afvalbeheer. De ophaaldata vind je terug op de afvalkalender.

Als bij de ophaling de container beschadigd is, kan je via de DIFTAR-infolijn een afspraak maken voor een herstelling of vervanging van de container. Deze herstelling of vervanging is gratis. Enkel als de DIFTAR-container door jouw toedoen onbruikbaar is geworden, wordt voor de reparatie of vervanging de werkelijke schade aangerekend.

Meer info

DIFTAR-infolijn, T 0800 97 687 of Afval-infolijn, T 014 53 53 53, W papier en karton | Intercommunale van de Ontwikkeling van de Kempen - IOK

Sorteerregels voor papier en karton

Papieren en kartonnen verpakkingen, tijdschriften, kranten, kartonnen dozen, postkaarten, ... mogen bij het papierafval gedeponeerd worden.

Geolied papier en karton, papier met waslaag, carbonpapier, vuil papier en karton, cellofaanpapier, behangpapier, papieren voorwerpen met kunststof of ander materialen, cementzakken en aluminiumfolie zijn geen papierafval, deze horen thuis bij het restafval.