Onderhouds- en herstellingswerken Watermolen

Gepubliceerd op donderdag 10 juni 2021 15.27 u.
Vanaf midden september ‘21 worden er onderhouds- en herstellingswerken uitgevoerd aan Watermolen. Tussen de Pontfortsedijk en Molendijk worden twee betonnen boorden geplaatst, wordt de fundering verbeterd en nieuw asfalt aangelegd.

Vooraf zullen eerst de nutsmaatschappijen een aantal werken uitvoeren. Deze starten op maandag 14 juni. De nutsmaatschappijen verwachten dat deze werken voor het bouwverlof zullen afgerond zijn. Deze werken worden uitgevoerd in twee fases.

De aannemer tracht om de hinder tot een minimum te beperken en de werkzones zo kort mogelijk te houden. Omwille van de veiligheid is er geen doorgaand verkeer mogelijk. Woningen en handelszaken blijven echter wel steeds bereikbaar.

De nutsmaatschappijen zullen elektriciteitsnet ondergronds brengen en de waterleiding vernieuwen. Ter hoogte van de kruisingen met de waterlopen zullen gestuurde boringen worden uitgevoerd. Het elektriciteitsnet dat zich nu nog boven de grond bevindt, zal pas na de vakantie worden gedemonteerd. Dit zal vooral lokaal beperkte hinder met zich mee kunnen brengen.