Omgevingsfonds Schoonbroek: breng nu je stem uit!

Gepubliceerd op maandag 12 februari 2024 9.39 u.
Het Omgevingsfonds Schoonbroek lanceerde in het najaar van 2023 een tweede oproep voor projecten. Inwoners van Schoonbroek hebben nu tot 4 maart 2024 de tijd om te stemmen voor een van de ingediende projectvoorstellen.

Het Omgevingsfonds Schoonbroek wil initiatieven van inwoners en organisaties ondersteunen die op een duurzame manier de buurt en het landschap willen versterken en die een positieve impact hebben op de veerkracht van de samenleving in het woongebied rond het windturbineproject Retie E34.

Vorig jaar steunde het Fonds voor de eerste maal twee lokale, duurzame initiatieven: de renovatie van de lokalen van de vrijetijdsverenigingen in de Nonnenstraat en het plaatsen van een elektriciteitskast bij de pastorij. 

Stemmen maar!

Inwoners van Schoonbroek kunnen t.e.m. 4 maart 2024, 15.00 u. stemmen op hun favoriete project. Elk project stelt zichzelf kort voor via een video die je hieronder kan bekijken. 

1) Fanfare De Heidegalm: De fanfare is een groeiende vereniging die actief inzet op leefbaarheid van de omgeving. Muziek spelen bevordert de vriendschap, de cultuur en de creativiteit. De fanfare zoekt financiële ondersteuning voor de aankoop van duurzame koperblaasinstrumenten en audiovisueel materiaal met LED verlichting. 

Bekijk hier de video.

2) Chiro Schoonbroek: de Chiro wil graag hun lokalen energiezuinig maken en de omgeving verfraaien. Ze zoeken financiële steun voor energiezuinige verlichting en verwarming, het inzaaien van het speelterrein en het aanplanten van een groene buffer.

Bekijk hier de video.

Hoe kan je stemmen?

Meer informatie

Meer informatie over het Omgevingsfonds Schoonbroek en de projectoproep is terug te vinden op de website van de Koning Boudewijnstichting