Rook- en vuurverbod van kracht

Gepubliceerd op vrijdag 29 juni 2018 0 u.
Op advies van Brandweer Zone Kempen vaardigde burgemeester Patrick Geuens op 29 juni 2018 bij burgemeesterbesluit een rook- en vuurverbod uit. Dit door de aanhoudende droogte, gecombineerd met hoge temperaturen en het mogelijke brandgevaar. UPDATE 6 juli 2018: besluit gouverneur provincie Antwerpen

Er wordt ook aan alle burgers gevraagd attent te zijn voor eventuele vuurhaarden. Bezoekers van bossen, heide en natuurgebieden en eigenaren van terreinen die met brandbare gewassen begroeid zijn, willen we nadrukkelijk wijzen op de dreigende gevaren. Let erop dat je geen brandende of smeulende voorwerpen laat vallen, wegwerpt of laat liggen. Ook de bosbeheerders zijn extra waakzaam.

Neem, bij vaststelling van een mogelijke vuurhaard, zo snel mogelijk contact op met de brandweer via het algemeen noodnummer 112.

Het besluit van de burgemeester van 29.06.2018 is onderaan toegevoegd.

Meer info: gemeente Retie, Markt 1, 2470 Retie, T 014 38 92 30, E gemeentebestuur@retie.be

UPDATE 6 JULI 2018

Het Agentschap voor Natuur en Bos heeft afgelopen zondag de brandwaarschuwingsindex voor het volledige grondgebied van de provincie Antwerpen opgetrokken naar code rood. Op dit moment is het einde van deze warme en droge periode nog niet in zicht.

Als reactie op deze uitzonderlijke droogte heeft de gouverneur, na overleg met ANB, de vertegenwoordigers van de hulpverleningszones van de brandweer en andere partners in het veiligheidsbeleid, beslist om vandaag een politiebesluit uit te vaardigen dat een verbod oplegt voor kampvuren op het volledige grondgebied, en een rook- en vuurverbod in natuurgebieden. 

Dit besluit is met onmiddellijke ingang van kracht, en dit tot tegenbericht. 

Het besluit van de gouverneur van 06.07.2018 is onderaan toegevoegd.