NIEUW: de klantenkaart voor vrije tijd: UiTPAS

Gepubliceerd op maandag 9 januari 2023 10.28 u.
Vanaf 1 januari 2023 kan je een UiTPAS kopen in één van onze verkooppunten: gemeentehuis, bibliotheek en in Sociaal Huis

Een UiTPAS: wat is dat?

De UiTPAS kan je vergelijken met een klantenkaart van de winkel, maar dan voor vrijetijdsactiviteiten. We noemen de UiTPAS dan ook graag dé ‘klantenkaart voor vrije tijd’!

Met de UiTPAS:

 • Scoor je meteen met het spaar- en beloningsprogramma: doe mee met activiteiten en win!
 • Spaar je punten als je meedoet aan vrijetijdsactiviteiten.
 • Ruil je die punten achteraf in voor toffe voordelen. Denk hierbij aan een gratis gadget, een gratis zwembeurt, korting op een culturele voorstelling,…

Bepaalde doelgroepen behouden via deze UiTPAS bovendien een aangepast kansentarief voor betalende activiteiten.

Inwoners met recht op verhoogde tegemoetkoming of vrijetijdskorting betalen slechts 20 % van de standaardprijs. Zo houden we vrije tijd toegankelijk voor iedereen.

Een UiTPAS met kansentarief: wat is dat?

 • Iedereen heeft recht op vrije tijd. Voor wie het financieel moeilijk heeft, is er de gratis UiTPAS met kansentarief.
 • Iedereen met recht op verhoogde tegemoetkoming of vrijetijdskorting kan deze gratis UiTPAS ophalen in het Sociaal Huis.
 • De UiTPAS met kansentarief ziet er helemaal hetzelfde uit als een gewone UiTPAS.
 • Met de UiTPAS met kansentarief kan je ook punten sparen en omruilen. 
 • Bijkomend krijg je dankzij een UiTPAS met kansentarief automatisch 80 % korting bij deelname aan een UiTPAS-activiteit in onze regio, bijvoorbeeld als je gaat zwemmen of naar een theatervoorstelling gaat. 

De Sociale Dienst gaat begin januari alle reeds gekende mensen die recht hebben op een UiTPAS met kansentarief aanschrijven. Andere mensen die nog niet gekend zijn in het Sociaal Huis maar mogelijk wel recht hebben op tegemoetkoming, nemen best zelf contact op met het Sociaal Huis.

Waar koop ik een UiTPAS?

Vanaf 1 januari 2023 kan je een UiTPAS kopen in één van onze verkooppunten:

 • Gemeentehuis
 • Bibliotheek
 • Sociaal Huis

Ook te koop op de nieuwjaarsreceptie voor bevolking op 15 januari 2023!

Elke UiTPAS staat op naam en is onbeperkt geldig. Je koopt hem dus éénmalig aan, voor elk gezinslid die er één wil.

Waarom zou ik een UiTPAS kopen? Wat zijn de voordelen?

Punten sparen

Met je UiTPAS spaar je punten als je deelneemt aan UiTPAS-activiteiten. Voor elke activiteit spaar je 1 punt bij deelname. Scan hiervoor je UiTPAS-kaart of -app aan de lezer of kassa van de organisator. De verzamelde punten kan je ruilen voor een voordeel.

Welkomstvoordelen

Bij het verkrijgen van je UiTPAS krijg je meteen heel wat voordelen. Dit zijn kleine cadeautjes die je kan afhalen bij de verschillende UiTPAS Kempen gemeenten. Daarnaast krijg je bij registeren ook meteen 3 punten op je kaart.

Omruilvoordelen

Heb je veel punten gespaard? Wil je nu graag je UiTPAS-portefeuille leegmaken? Dat kan, er zijn altijd wel leuke voordelen te vinden voor verschillende aantallen punten, of je er nu 5, 50 of 500 hebt. Je kan je punten omwisselen bij verschillen UiTPAS-partners in heel Vlaanderen en Brussel, dat wil zeggen dat je kan kiezen uit een alsmaar toenemend aanbod.

Hoe kan ik punten sparen?

 • Punten sparen is heel eenvoudig: hou je kaart tegen de UiTPAS-spaarzuil of scan de QR-code met je smartphone als je deelneemt aan een activiteit.
 • Is er geen UiTPAS-spaarzuil aanwezig? Vraag het dan aan de kassa- of onthaalmedewerker. 

Waar kan je de UiTPAS gebruiken?

UiTPAS werkt met een groot netwerk van partners. Een UiTPAS-partner onderschrijft het verhaal van UiTPAS. Dat wil zeggen dat je er punten kan sparen, voordelen kan omwisselen en ook van een korting kan genieten als je daar recht op hebt. Het aanbod breidt voortdurend uit binnen onze gemeente, binnen UiTPAS Kempen en binnen heel Vlaanderen en Brussel.

 

Gemeenten deelnemen aan UiTPAS Kempen

Gemeenten die deelnemen aan UiTPAS Kempen: Balen, Beerse, Dessel, Geel, Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Hoogstraten, Laakdal, Lille, Meerhout, Merksplas, Mol, Olen, Oud-Turnhout, Ravels, Retie, Turnhout, Vorselaar en Vosselaar

Meer vragen over UiTPAS? Kijk op UiTPAS