Nieuw centraal inschrijvingsregister sociaal huren (CIR)

Gepubliceerd op woensdag 13 maart 2024 13.35 u.
Sinds 18 maart verlopen de inschrijvingen voor een sociale huurwoning online. Sindsdien is er in Vlaanderen één centraal inschrijvingsregister (CIR), in beheer van het Agentschap Wonen.

Elke kandidaat-huurder moet zijn inschrijving digitaal (her)bevestigen. Als de kandidaat-huurder niet bevestigt, verliest hij zijn plaats op de wachtlijst en zijn recht op huurpremie. Elke kandidaat huurder ontvangt een brief om zich (opnieuw) in te schrijven.

De Vlaamse overheid voerde op 18 maart 2024 het centraal inschrijvingsregister in. 
Vanaf die dag kan je je als kandidaat-huurder enkel nog online inschrijven als je een sociale woning wilt huren bij een woonmaatschappij in Vlaanderen. Je kan vanaf dan jouw inschrijvingsdossier volledig zelf opstarten, digitaal en veilig. Dit kan via www.vlaanderen.be/sociaalhuren. Ook voor meer informatie en alle voorwaarden kan je op deze website terecht.

Vervolgens wordt er gecheckt of de kandidaat aan alle voorwaarden voldoet. Als dat in orde is en alle informatie gekend is, ben je officieel ingeschreven als kandidaat-huurder. Vanaf het moment dat je ingeschreven bent, kan je zelf jouw persoonlijke gegevens aanpassen en jouw plaats op de wachtlijst zien. 

Contactgegevens Woonboog:

Openingsuren

Je kan ons bellen op T 014 40 11 00

  • op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 09.00 u. en 12.00 u. 

Je kan langskomen tijdens de zitdag (huur):

  • op maandag en donderdag tussen 13.00 u. en 16.00 u.

E info@woonboog.be, W www.woonboog.be

Locatie

Campus Blairon 599 | 2300 Turnhout

Bosveld 152 | 2400 Mol

Meer info is ook terug te vinden op de website van de Vlaamse Overheid