'Stem van de mantelzorger' verwelkomt 50-tal deelnemers

Gepubliceerd op vrijdag 13 mei 2022 9.17 u.
Op donderdag 12 mei vond het netwerkmoment ‘Stem van de mantelzorger’ plaats in Tabloo in Dessel. Deelnemers luisterden naar getuigenissen van mantelzorgers. Mantelzorgorganisaties en andere partners (sociale diensten, Alzheimerliga ...) stelden hun werking voor.

Op de receptie achteraf werd er gezellig nagepraat.

Mantelzorger worden betekent voor de meeste mensen een pijnlijke confrontatie en een totale ommekeer in hun leven. Onze eerstelijnszone Baldemore wil hen dan ook de aandacht en ondersteuning geven die ze verdienen, onder meer met initiatieven zoals dit netwerkmoment.

Het netwerkmoment richtte zich tot professionals uit de (para)medische en sociale sector, lokale bestuurders, mantelzorgers en al wie de bijzondere situatie van mantelzorgers beter wil leren kennen.

Mantelzorgers verdienen een stem

Mantelzorger worden betekent voor de meeste mensen een pijnlijke confrontatie en een totale ommekeer in hun leven. Worstelen met een gebrek aan informatie, een groot stuk vrijheid inleveren, zich alleen voelen staan, twijfelen aan de eigen toekomst.

Mantelzorgers verdienen veel beter en vooral ook meer aandacht. Daarom heeft eerstelijnszone Baldemore mantelzorgers samengebracht om hen een stem te geven, zowel over de problemen waarop ze botsen als over hun wensen over wat anders moet kunnen. De resultaten van deze ontmoetingen werden gepresenteerd tijdens dit netwerkmoment.

Meer info: eerstelijnszone Baldemore, T 0471 86 31 26, E info@elzbaldemore.be