Nachtelijke vernieuwing wegdek Turnhoutsebaan/Provinciebaan (N18)

Gepubliceerd op dinsdag 28 augustus 2018 8.21 u.
Vanaf 3 september wordt het wegdek van de Turnhoutsebaan en Provinciebaan over een afstand van 4 km vernieuwd. Om de hinder te beperken voert het Agentschap Wegen & Verkeer de werken 's nachts uit.

Vanaf maandagavond 3 september vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) het wegdek van de Turnhoutsebaan/Provinciebaan (N18) in Retie over een afstand van 4 km. Dit tussen de rotonde aan de Veldenstraat/Pijlstraat en het op- en afrittencomplex Oud-Turnhout (nr. 25) van de E34. De werken zullen drie weken duren en enkel ’s nachts plaatsvinden om de verkeershinder te beperken. Overdag blijft de N18 steeds open in beide richtingen. ’s Nachts volgt het verkeer een omleiding. 

Vernieuwing wegdek N18

De werken op de N18 worden gefaseerd uitgevoerd vanaf maandag 3 september en zullen in totaal ongeveer drie weken in beslag nemen. Het oude wegdek wordt eerst afgefreesd en krijgt daarna een nieuwe laag asfalt. Het nieuwe wegdek zal het rijcomfort en de verkeersveiligheid van de weggebruikers verbeteren.

Tijdens de eerste week wordt het grootste gedeelte aangepakt (fase 1), vanaf de rotonde in Retie tot het kruispunt met de Hofstraat in Schoonbroek. Daarna wordt het volgende stuk tot over de autosnelwegbrug vernieuwd (fase 2). 

Enkel ’s avonds en ’s nachts hinder

Om de hinder voor het verkeer zo klein mogelijk te houden wordt er uitsluitend ’s avonds en ’s nachts gewerkt (van 20u tot 6u). Dan volgt het verkeer in beide richtingen een omleiding via de Europalaan (N118) en de E34. Overdag blijft er steeds verkeer mogelijk in beide richtingen. Het verkeer rijdt dan soms wel over een gefreesd wegdek.

Weersgevoelig

Opgelet: asfalteringswerken zijn steeds erg weergevoelig. Bij regenweer kan de huidige planning nog gewijzigd worden. De meest actuele info is steeds beschikbaar op www.wegenenverkeer.be/retie.


Bron: persmededeling Agentschap Wegen & Verkeer