Lotgenotengroep nabestaanden van zelfdoding Turnhout & Mol

Gepubliceerd op maandag 9 mei 2022 10.02 u.
Iemand verliezen door zelfdoding is erg pijnlijk en moeilijk te plaatsen. De opvang van familie en naasten die iemand hebben verloren aan zelfdoding is dan ook zeer belangrijk. Praten met lotgenoten kan helpen in het verwerkingsproces en een helend effect hebben.

In het verleden werd reeds een ‘Gespreksgroep voor nabestaanden na zelfdoding’ opgericht in Turnhout. Momenteel is een nieuwe, bijkomende groep in opstart in Mol.

De samenkomsten gaan één keer per maand door en ze worden begeleid door ervaringsdeskundigen. De coördinatie gebeurt vanuit CGG Kempen.

  • Turnhout: eerste dinsdagavond van de maand bij CGG Noorderkempen - Parklaan 55/17 
  • Mol: derde dinsdagavond van de maand bij CGG Mol - Jacob Smitslaan 20

Deze groepen zijn open groepen, waarbij je kan aansluiten na een kennismakingsgesprek. 

Meer informatie over deze lotgenotengroepen vind je in onderstaande flyers.

Voor meer informatie omtrent nabestaanden na zelfdoding, kan je terecht op de (vernieuwde) website van Werkgroep Verder: W www.werkgroepverder.be. Deze koepelorganisatie ondersteunt de gespreksgroepen in Vlaanderen en behartigt de belangen van de nabestaanden.

Werkgroep Verder na Zelfdoding is een onderdeel van platform 1813, meer info op Zelfmoord1813.be of telefonisch via het telefoonnummer 1813.

Je kan ook steeds contact opnemen via e-mail: nazelfdoding.turnhout@werkgroepverder.benazelfdoding.mol@werkgroepverder.be