Loopparcours/-omloop met afstandsaanduiding

De interesse voor het joggen, liefst in een natuurvriendelijke omgeving, neemt steeds toe. Vaak gebeuren deze duurlopen in groep en tijdens alle seizoenen. 'Start to Run', een project van de Vlaamse Atletiekliga waarbij men geleidelijk aan via duurlopen werkt aan de conditie, wordt ook door atletiekclub Arac afdeling Retie ondersteund.

De gemeente speelt mee in op deze trend en realiseerde in samenwerking met de provincie en atletiekclub Arac een loopparcours dat zowel geschikt is voor de recreant als voor de getrainde atleet. De duidelijke afstandindicatie op de bewegwijzering zorgt voor een gecontroleerde trainingsopbouw.

Op zondag 27 oktober 2019 werd in samenwerking met het Prinsenpark en Sport Vlaanderen een nieuwe loopomloop voorgesteld doorheen het Prinsenpark en de ruime omgeving in Retie.

Vertrekplaatsen

Het startbord met informatie voor de gebruiker (lengte van de omloop, signalisatiesymbolen enz.) bevindt zich aan het sportcentrum 'Vossekot' aan het Geenend. Ook in het Provinciaal Domein Prinsenpark kan je vertrekken. Op beide locaties is er ruime parkeergelegenheid voorzien.

Sportpark Vossekot: Geenend 9, 2470 Retie

  • Blauwe lus: 5,9 km

Provinciaal Domein Prinsenpark: Kastelsedijk 5, 2470 Retie

  • Groene lus: 3,2 km
  • Rode lus: 9,5 km

De verschillende lussen (afstanden van 3,2 km tot 9,5 km) sluiten op elkaar aan en kan je combineren.

Het traject loopt over bos- en zandwegen waardoor het risico op blessures beperkt wordt.

Bekijk het traject via Sport Vlaanderen.