Levering AstraZeneca voor tweede vaccinatie is verzekerd

Gepubliceerd op maandag 10 mei 2021 13.57 u.
Na de bekendmaking dat Europa geen nieuw contract meer afsluit met AstraZeneca, ontving ons callcenter al meerdere telefoons van verontruste inwoners. Vanuit Vlaanderen krijgen we de absolute garantie dat voor elk 1e vaccin er altijd op het juiste moment hetzelfde 2e vaccin wordt geleverd!

Heel wat inwoners vrezen dat voor hun tweede vaccinatie binnen een drietal maanden niet het juiste vaccin beschikbaar zal zijn.

De bekendmaking van Europa heeft niets te maken met de actuele leveringen van AstraZeneca, wél met een bijkomende bestelling na afloop van de huidige leverovereenkomst.

Heb je medische vragen omtrent AstraZeneca? Raadpleeg dan de info op www.laatjevaccineren.be of contacteer je huisarts voor verder overleg. 

Meer info: www.vaccinatiecentrumbaldemore.be 

Niet-verlengen contract AstraZeneca heeft geen impact op geplande vaccinaties

Bron: www.laatjevaccineren.be/niet-verlengen-contract-astrazeneca-heeft-geen-impact-op-geplande-vaccinaties 

De Europese Commissie communiceerde afgelopen weekend in de Europese media dat ze het contract met AstraZenca niet verlengen na juni en dat er dan dus geen nieuwe bestellingen van vaccins geplaatst worden.

De Commissie neemt deze beslissing omdat AstraZeneca zijn contractuele verplichtingen met de EU onvoldoende is nagekomen en minder en later vaccins geleverd heeft dan beloofd. De beslissing heeft dus niets te maken met de kwaliteit of de werkzaamheid van het vaccin. Het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) heeft immers duidelijk geëvalueerd dat het vaccin van AstraZeneca zeer goed werkt en moet blijven ingezet worden, aangezien de voordelen van vaccinatie sterk opwegen tegen de nadelen van zeldzame bijwerkingen.

Deze beslissing van de EU verandert niets voor de vaccinaties die in Vlaanderen al gepland waren of nog gepland gaan worden met AstraZeneca. Voor de mensen in Vlaanderen die al een eerste prik met Astrazenca gekregen hebben, verwachten we binnen het huidige, lopende contract met Astrazeneca meer dan voldoende leveringen om al deze mensen van een tweede prik te voorzien. In de planning worden voldoende reserves ingebouwd om dit te kunnen verzekeren. Ook de vaccinaties met AstraZeneca die de komende weken nog gepland stonden, gaan gewoon door en zijn voorzien in de leveraantallen die we de komende weken van AstraZeneca mogen verwachten binnen het huidige contract.