‘Laat je tanden zien!’ werkt rond mondgezondheid bij jonge kinderen

Gepubliceerd op woensdag 26 augustus 2020 12.17 u.
‘Laat je tanden zien!’ wil de gewoonten rond mondgezondheid verbeteren bij jonge kinderen en richt zich tot ouders met kinderen van 6 maanden tot 6 jaar. Alle gezinnen met kinderen jonger dan zes jaar uit Mol, Balen, Dessel en Retie ontvangen in augustus een speels en informatief pakket in de bus.

Met het project ‘Laat je tanden zien!’ willen we elk kind, onafhankelijk van de sociale situatie, de tandzorg geven die het verdient. 

Mensen informeren over gezonde tand- en mondzorg, voeding en een tandartsbezoek, dat doen we met de campagne ‘Laat je tanden zien!’. In samenwerking met verschillende partners uit de regio, werkten we een laagdrempelig informatiepakket uit voor ouders met jonge kinderen. Hiermee kunnen ze op een leuke manier hun kleine spruit aan de slag. Al spelenderwijs ontdekken kinderen zo alles over gezonde tanden.

Speels informatiepakket

Gezinnen met kinderen jonger dan zes ontvangen in augustus een informatiepakket in hun brievenbus. Ze vinden hierin:

  • Een brief met informatie over de campagne
  • Informatie over tandenpoetsen, het tandartsbezoek, gezond eten en drinken
  • Een tandenpoetskalender
  • Knutselmateriaal
  • Een kleurplaat
  • Een tanden-memory

Kwetsbare gezinnen

Huis van het kind regio Mol (HvhK) en Eerstelijnszone ELZ Baldemore werkt achter de schermen een plan uit om kwetsbare gezinnen te bereiken. De gezinscoach zal huisbezoeken afleggen en kwetsbare ouders correct informeren. Ze zetten hierbij het belang van een tandartsbezoek en juiste tandhygiëne in de kijker. Daarnaast gaat HvhK in overleg met verschillende partners om de financiële drempels weg te werken.

Maand van de tandhygiëne

Op de website www.huisvanhetkindregiomol.be en op de Facebook- en Instagrampagina van Huis van het Kind vind je in augustus en september leuke wedstrijden en filmpjes rond gezonde tanden. Zin om in de prijzen te vallen? Neem zeker eens een kijkje!

Meer info: Huis van het Kind regio Mol, T 014 33 15 81, W www.huisvanhetkindregiomol.be, E laatjetandenzien@gemeentemol.be