Klapzomer 2021: feest mee met 100 jaar DE ARK

Gepubliceerd op maandag 26 juli 2021 12.29 u.
Een zomer lang hartverwarmende activiteiten voor iedereen. Om het 100-jarige bestaan te vieren, werkt DE ARK samen met andere organisaties een reeks hartverwarmende activiteiten uit onder de noemer ‘Klapzomer’. Tot 30 september kan je genieten van een reeks gratis en ruim toegankelijke activiteiten.

Ontdek het volledige programma op www.klapzomer.be

Op 7 oktober organiseert DE ARK een slotevent. Tijdens een afsluitend panelgesprek kom je meer te weten over samenleving en sociaal wonen. Moderator van dienst is Fatma Taspinar, die zelf opgroeide in een sociale woonbuurt.

Woonmaatschappij DE ARK creëert kansen voor kwaliteitsvol en betaalbaar wonen en leven. Huurders en kopers vinden bij DE ARK een eigen thuis en werken samen aan een aantrekkelijke buurt waar het goed leven is. DE ARK verhuurt ruim 2.700 woningen en bouwt en renoveert continu verder.

100 jaar DE ARK

Al 100 jaar werkt DE ARK aan kwaliteitsvol en betaalbaar wonen voor huurders en kopers.
Peter Vanommeslaeghe – algemeen directeur DE ARK – vertelt: “Ooit lag de nadruk vooral op het bouwen en de bakstenen. Door de tijd heen Is er steeds meer aandacht ontstaan voor de bewoners. DE ARK bouwt nu mee aan een goede mix van bewoning, een fijne omgeving, een sterker sociaal weefsel en leefbaarheid. Niet omdat het moet, maar omdat dit tot het DNA van onze organisatie behoort. Dat willen we graag nog versterken. Daarom voor onze 100 Jaar geen exclusief feestmoment, maar een inclusieve zomer vol hartverwarmende activiteiten. Sommige activiteiten richten zich meer op onze woonbuurten, het hart van DE ARK. Aan andere activiteiten kan iedereen meedoen. Graag zelfs, iedereen die zin heeft kan mee genieten en zich laten verrassen door mensen en buurten!”

Een Klapzomer vol toffe activiteiten

Samen met andere organisaties werkt DE ARK een reeks hartverwarmende activiteiten uit.

Jef Peeters – ex-advocaat met een hart voor de samenleving – helpt met plezier mee aan het feestprogramma: "We beloven een toffe zomer voor alle deelnemers. De naam Klapzomer Is trouwens niet toevallig gekozen. 'Klappen' Is een woord met veel betekenissen. Het kan zowel babbelen als applaudisseren betekenen. Een klapper Is bovendien Iets moois, speciaals of spectaculairs. De activiteiten zijn bewust gratis en ruim toegankelijk gehouden. Met ronkende namen zoals Klapband, Klaploop, Klapboom, Klaproos, Klapboek, Krijtklap en Klapoen.”

Klaploop en Klapband brengen originele wandel- en fietsroutes rondom buurten van DE ARK. Klapboom staat voor buurtbomen vol fijne wensen en dromen. Met Klaproos nodigen ze de mensen met groene vingers uit om hun mooiste bloemen of planten te tonen. Klapboek en Krijtklap gaat helemaal retro, denk aan de poëzieboeken en krijttekeningen van weleer. En Klapoen is er speciaal voor de allerjongsten. In De Wilders in Ravels konden ze in juni al genieten van het Stoepfestival. Ineens het startschot van de Klapzomer!

Wim van de Pol vertelt namens het hele buurtcomité De Wilders: “Wat deed het deugd om eindelijk nog eens met zijn allen buiten te komen! We hebben echt een ‘dood’ jaar achter de rug. Want normaal organiseert ons buurtcomité elke maand een activiteit. We kijken zeker uit naar het vervolg van de Klapzomer. Alvast gepland op ons eerstvolgend buurtoverleg: hoe kunnen we met heel de buurt meedoen met Klaproos en Klapband. Want samen met de buren is het zoveel fijner!”

Slotevent op 7 oktober

Op 7 oktober is er een afsluitend panelgesprek tussen markante gasten over samenleving en sociaal wonen. DE ARK verklapt alvast de naam van de moderator: Fatma Taspinar, trouwens zelf opgegroeid in een sociale woonbuurt.

Peter Vanommeslaeghe: "Dan pakken we het momentum om het belang van sociaal wonen en de woonmaatschappij van de toekomst naar bulten te brengen. En ons onwrikbare geloof In mensen, bewoners, te tonen. We willen dit graag tot In Brussel laten horen!"

Volg de Klapzomer op www.klapzomer.be – Facebook en Instagram - klapzomer2021 en feest mee!