Vakantieopvang zomer 2023

Vakantieopvang tijdens de zomermaanden

 1. KIKOEN: zomeropvang voor kleuters

Tijdens de zomervakantie zet KIKOEN de deuren open voor alle kleuters. Zij kunnen elke dag terecht van ’s morgens 07.00 u. tot 18.30 u. ’s avonds. KIKOEN voorziet elke dag een aanbod aan fijne activiteiten, op maat van kleuters. Ze zullen zich zeker niet vervelen!

Kleuters die volgend schooljaar naar het eerste leerjaar gaan (geboortejaar 2017), kunnen kiezen of ze naar KIKOEN of naar Kei-Tof gaan.

Om te kunnen inschrijven is het belangrijk om vooraf een dossier aan te maken. Dat kan via de website (www.kikoen.be). Je kan ook contact opnemen via retie@kikoen.be om een afspraak te maken. Uiteraard zijn alle kleuters welkom om vooraf even een kijkje te komen nemen.

Als alle administratie in orde is, ontvang je logingegevens waarmee je opvang kan reserveren via i-Active. Hou onze website in de gaten voor het exacte startmoment van de inschrijvingen. We geven voorrang aan kleuters die in Retie wonen of naar school gaan.

Ter info: In de voor- en naschoolse opvang tijdens het schooljaar en tijdens de andere vakanties, vangt KIKOEN zowel kleuters als lagereschoolkinderen op!

Meer info KIKOEN:

T 014 71 37 86
E retie@kikoen.be
W www.kikoen.be/retie

 START INSCHRIJVINGEN KIKOENI-ACTIVE: zaterdag 3 juni, 18.00 u.

 2. KEI-TOF: voor kinderen van laatste kleuterklas t.e.m. eerste middelbaar

Van maandag 3 juli t.e.m. donderdag 31 augustus kunnen kinderen opnieuw terecht op de speelpleinwerking Kei-Tof in de Gemeentelijke Basisschool afd. centrum. Een gemotiveerde animatorenploeg staat te popelen om de kinderen vanaf de laatste kleuterklas t.e.m. het eerste middelbaar een spetterende zomer te bezorgen.


07.30 u. - 08.30 u.: Onthaal van de kinderen
08.30 u. - 12.00 u.: Activiteiten
12.00 u. - 13.00 u.: Lunch

Halen en brengen van kinderen die een halve dag komen

13.00 u. - 16.00 u.: Activiteiten
16.00 u. - 17.30 u.: Naopvang

Kinderen zijn dus ook welkom voor een halve dag. Op 11 juli, 21 juli en 15 augustus is er geen speelpleinwerking.

Heb je voor of na deze uren nog opvang nodig?

Dan kan je – na inschrijving – ook bij KIKOEN terecht tussen 07.00 u. – 07.30 u. en 17.30 u. – 18.30 u. Deze plaatsen zijn echter heel beperkt. Je reserveert via i-Active KIKOEN de dagen dat je voor- en naopvang nodig hebt. Dit uiterlijk om 12.00 u. de werkdag voordien. De dagen op het speelplein dien je zoals gebruikelijk via Kei-Tof te reserveren. Deze opvang is inbegrepen in de (halve) dagprijs van het speelplein. Er worden dus geen extra kosten aangerekend voor deze opvang door KIKOEN. Indien je gebruik maakt van deze opvang, breng je je kind ’s morgens ten laatste om 07.25 u. naar KIKOEN. ’s Avonds kan je kind tussen 17.35 u. en 18.30 u. opgehaald worden bij KIKOEN. Animatoren van het speelplein zorgen voor de verplaatsing van en naar KIKOEN.

START INSCHRIJVINGEN SPEELPLEINWERKING KEI-TOFI-ACTIVE: dinsdag 6 juni 2023, 18.30 u.

In- en uitschrijven: tot uiterlijk 07.30 u. voor de start van de speelpleindag. Voor uitstappen is het wel verplicht 24 u. vooraf in- en uit te schrijven. 

Inschrijven is verplicht. Ouders ontvangen een factuur voor alle dagen die gereserveerd worden via i-Active. Heb je een plaats gereserveerd, maar kan je kind door een onvoorziene omstandigheid toch niet komen? Schrijf dan tijdig uit via i-Active.

Let op: Er is een verschillende account nodig bij i-Active voor KIKOEN en voor de gemeente. Met de logingegevens van de gemeente kan je ook gebruik maken van de voor- en naschoolse opvang binnen de scholen of voor de activiteiten van het KidZzzKompas. Voor KIKOEN heb je een andere login nodig.

Meer info KEI-TOF:

T 014 38 92 67
E vrijetijd@retie.be
W www.retie.be/kei-tof

3. Vakantieopvang Mekanders: voor kinderen en jongeren met een mentale beperking

 Tijd om te rusten, te spelen, te ravotten, een uitstapje te maken, gewoon fijn thuis te zijn ... Maar wat duurt de vakantie soms lang! Natuurlijk worden er kampen georganiseerd, is er een speelpleinwerking, KIKOEN of kun je beroep doen op een babysitdienst. Maar wat als je kind een mentale beperking heeft en bijzondere zorgen en begeleiding nodig heeft? In Retie en Merksplas organiseren we in de maanden juli/augustus vakantieopvang, speciaal voor kinderen en jongeren met een mentale beperking van 3 tot 21 jaar. Het aanbod van activiteiten stemmen we af op de diversiteit van kinderen die die dag aanwezig zijn.

PRAKTISCH:

Doelgroep: 

Kinderen met een mentale beperking van 3 tot 21 jaar die niet kunnen aansluiten bij het reguliere aanbod. (enkel voor kinderen uit de subsidiërende gemeenten: Arendonk, Baarle-Hertog, Beerse, Dessel, Hoogstraten, Merksplas, Ravels, Retie, Rijkevorsel, Schilde, Vosselaar)

Periode: 24 juli t.e.m. 11 augustus van 08.30 u. tot 16.30 u.

Locatie: Gemeentelijke Basisschool Retie, afd. Schoonbroek en Merksplas

Inschrijven: Voor 15 juni – maximum 15 kinderen per dag

Vzw Mekanders, Stwg. Op Oosthoven 25, 2300 Turnhout, E onthaal@mekanders.be, T 014 44 35 55

Meer info: www.mekanders.be/afdelingen/vakantieopvang