Schooljaar 2020 - 2021: voor- en naschoolse kinderopvang start normale werking

Gepubliceerd op woensdag 26 augustus 2020 11.15 u.
Intussen keerde alle leerlingen terug naar de schoolbanken. Alle scholen zijn in september opgestart in ‘pandemiefase code geel’. Ook de voor- en naschoolse kinderopvang startte de normale werking weer op. In Schoonbroek worden kinderen voortaan opgevangen in de kleuterschool.

Binnen minder dan een week zullen alle leerlingen terugkeren naar de schoolbanken. Voor sommige middelbare scholieren is het intussen al langer dan 2 maanden geleden dat ze de schoolpoort binnenwandelden … Maar ook kinderen uit de basisscholen zullen ongetwijfeld met spanning uitkijken naar het nieuwe schooljaar

Alle scholen zullen opstarten in ‘pandemiefase code geel’, dit wil zeggen dat alle leerlingen voltijds en met volledige klassen het schooljaar kunnen aanvangen.

Voor- en naschoolse kinderopvang volgens normale werking

Ook de voor- en naschoolse kinderopvang zal volgens de normale werking opstarten. Wel wordt er extra aandacht besteed aan hygiëne (regelmatig handen wassen, reinigen en verluchten van ruimtes …) en afstandsregels. Zowel ouders als medewerkers zullen een mondmasker dragen bij het brengen en afhalen van de kinderen. Medewerkers van de kinderopvang die in nauw contact komen met lagereschoolkinderen, zullen ook dan een mondmasker dragen.

Voor- en naschoolse opvang binnen de scholen

Kinderen die gebruikmaken van de voor- en/of naschoolse opvang binnen de scholen, kunnen worden opgevangen vanaf 07.00 u. ‘s morgens en tot 17.30 u. ’s avonds. Op woensdag is er opvang binnen de scholen voorzien tot 13.00 u.

Wil je gebruikmaken van de voor- en/of naschoolse kinderopvang binnen de scholen? Dan dien je je te registreren via i-School (http://www.i-school.be/gemeenteretie/registreren). Indien dit niet lukt, kan je telefonisch contact opnemen via T 014 38 92 30.

Voor- en naschoolse opvang bij KIKOEN

Bij KIKOEN kunnen kinderen voor aanvang van de school terecht vanaf 07.00 u. en naschools tot 18.30 u. (ook op woensdag).

Let op: voor KIKOEN moet je vooraf inschrijven via i-School (dit is een andere account dan die van de gemeente die je gebruikt voor o.a. voor- en naschoolse kinderopvang, vakantieprogramma …).

Indien je kind voor de eerste keer naar KIKOEN gaat, maak je een afspraak (T 014 71 37 86 of E retie@kikoen.be)

Voor- en naschoolse kinderopvang Schoonbroek in kleuterschool

Binnen de scholen is er voor- en naschoolse opvang op volgende locaties:

  • Gemeentelijke Basisschool afdeling Centrum
  • Vrije Basisschool Trapop
  • Vrije Kleuterschool Spelewei Schoonbroek voor kleuters en lagereschoolkinderen (wijziging locatie!)
  • Vrije Kleuterschool Spelewei Looiend
  • Vrije Kleuterschool Spelewei Hodonk

In tegenstelling tot voorgaande jaren, zullen zowel kleuters als lagereschoolkinderen in Schoonbroek tijdens het schooljaar 2020 – 2021 terechtkunnen in kleuterschool Spelewei (Nonnenstraat) in plaats van in de lagere school.

Meer weten?

Voor meer informatie over de voor- en naschoolse kinderopvang, kan je terecht in de school van je kind.