Kempenfietst op 1 mei

Gepubliceerd op vrijdag 22 februari 2019 10.23 u.
Op 1 mei kan je door te fietsen of te lopen mee geld inzamelen voor goede doelen die kankerpatiënten en hun omgeving mee ondersteunen. Inschrijven kan vanaf 1 maart.

Ontstaan

In mei 2012 werd de vzw Kempenfietst in het leven geroepen. Met de oprichting van deze vzw willen wij in een gevoel van samenhorigheid en door actief te sporten geld inzamelen ten voordele van de Kempense patiënten met kanker in hun strijd tegen deze vreselijke ziekte. 

Goede doelen: de voorbije jaren werd telkens ongeveer 80 000 euro uitgedeeld

Kempenfietst biedt vooral hulp op domeinen waar de bestaande overheidssteun en subsidiestromen ontoereikend zijn. Zo ontvangen Ispahan en Alegria jaarlijks 15 000 euro als ondersteuning voor hun titanenwerk.

Eveneens zorgt de vzw jaarlijks voor comfortverhoging van patiënten op de afdelingen oncologie van de 4 Kempense ziekenhuizen door ofwel het schenken van goodiebags met verzorgingsproducten, ofwel verwensessies met massage door een deskundig opgeleide schoonheidsspecialiste ten voordele van patiënten die chemotherapie moeten ondergaan.

Jaarlijks investeert Kempenfietst ook in de opleiding van zorgverstrekkers in de oncologie. Zo krijgen de hogescholen Hivset en Thomas More afdeling verpleegkunde studiemateriaal en ondersteuning voor didactisch materiaal en de organisatie van vormingsavonden over kanker.

‘De Blijde Gedachte’ krijgt een donatie voor verspreiding optimisme en blijde gedachten via kunst en cultuur bij de dagziekenhuizen oncologie.

Tenslotte bieden zich jaarlijks interessante projecten aan, waar we graag hulp bieden. We denken bijvoorbeeld aan de “drakenboot”, geschonken aan de ‘Pink Ribbonnettes’, een groep dames die na doorgemaakte borstkanker wekelijks samen gaan roeien om oedeem van de arm te bestrijden. We schonken spinning-fietsen aan de isolatiecellen van de diensten oncologie, en zoveel meer.

Dankzij onze kleine organisatiestructuur en de gedrevenheid van talrijke vrijwilligers, slagen we er in om steeds meer dan 90 % van de ingezamelde middelen te laten doorvloeien naar de beoogde projecten.

Kempenfietst rekent daarbij op de actieve steun van Sanne Cant, Wout Van Aert en Guido Belcanto, meter en peters van onze vereniging.

Steun je mee onze strijd voor kankerpatiënten?

Het belangrijkste evenement van Kempenfietst bestaat uit onze jaarlijkse fiets- en loophappening. In 2018 namen meer dan 1 300 fietsers en lopers deel aan de ‘Kempenfietst Classic’ en toonden zo hun hart voor het goede doel.

Ook voor de editie 2019 zal de mogelijkheid bestaan om zich sportief uit te leven. Inschrijvingen en de start bevinden zich aan de hogeschool Thomas More in Turnhout (Blairon 800, 2300 Turnhout, GPS op Lokerenstraat 110).

Fietsen kan over een afgepijld traject van 12, 40, 75 of 115 km over prachtige landelijke Kempense wegen vanaf 07.30 u. Fietsers kunnen vertrekken tot 10.30 u. 

Om 10.30 u. en 11.00 u. start een jogging over een afstand van respectievelijk 5 of 11 km (op het korte traject kunnen ook wandelaars terecht).

Deelnemers kunnen vanaf 1 maart 2019 inschrijven via de website. Bij voorinschrijving voorzien we een mooi cadeau.

Inschrijven kan via www.kempenfietst.be.