Kasteel du Four

Het ‘Kasteel van Rethy’ vierde in 2006 zijn honderdste verjaardag. Het landelijke kasteel in neo-Vlaamse renaissancestijl ligt in de drassige vlakte van de Kleine Nete. Het werd gebouwd naar een ontwerp van de Leuvense architect Langerock in opdracht van François du Four, destijds burgemeester van Turnhout en eigenaar van de drukkerij Brepols.

Sedert 1948 was het kasteel eigendom van de Christelijke Belgische Diamantbewerkerscentrale. Tot 1976 was het een herstellingoord, Levenslust. Momenteel is het in privébezit. Het kasteel en het park zijn sinds eind 2010 dan ook niet meer toegankelijk voor het publiek.

Het prachtige park in Engelse stijl werd aangelegd door de Brusselse landschapsarchitect Jules Buyssens. Centraal en ietwat hoger geleden domineert het kasteel over zo'n dertig hectaren loofbomen, heesters, vijvers en grasvelden.

Adres: Kasteelstraat 60

Let op: het kasteel is sinds enkele jaren privé-eigendom. Het is dus niet meer mogelijk om het kasteel te bezoeken, maar het is wel zichtbaar vanaf de straatkant.