Regenboogvlag prijkt aan gemeentehuis tijdens Internationale Dag tegen Holebifobie en Transfobie (IDAHOT)

Gepubliceerd op vrijdag 17 mei 2019 9.57 u.
Op vrijdag 17 mei – de Internationale Dag tegen Holebifobie en Transfobie – hangen de burgemeester van Retie en Denley Blanchard, een 20-jarige Retiese finalist van Mr. Gay Belgium, de regenboogvlag samen op aan het gemeentehuis.

Burgemeester en Retiese finalist Mr. Gay Belgium hangen samen vlag op aan gemeentehuis

Holebi’s en transgenders worden de dag van vandaag nog steeds geconfronteerd met heel wat vooroordelen en krijgen vaak te maken met discriminatie. Met deze actie toont de gemeente Retie zich solidair en open voor al haar burgers, ongeacht hun seksuele oriëntatie, genderidentiteit of genderexpressie.

Finale Mr. Gay Belgium

De finalisten van Mr. Gay Belgium brengen naar aanloop van de finale op 1 juni een zelfgekozen thema onder de aandacht. Denley koos voor zijn campagne het thema bloeddonatie bij homo- en biseksuele mannen. Deze groep mag voor 12 maanden lang na seksueel contact met een andere man geen bloed/ plasma doneren. Meer informatie over deze verkiezingen vind je op www.mrgaybelgium.be. Daar vind je ook meer info over hoe je kan stemmen. Je kan je stem uitbrengen tot en met 31 mei. We wensen Denley veel succes met de finale!

Jaarlijks roepen Çavaria en de 5 Vlaamse regenbooghuizen alle Vlaamse en Brusselse steden en gemeenten op om tijdens IDAHOT op 17 mei een regenboogvlag op te hangen aan het stad- of gemeentehuis of een openbaar gebouw.

Çavaria is een koepel van meer dan 120 aangesloten verenigingen die ondersteuning bieden aan de holebi- en transgendergemeenschap. Meer info: www.cavaria.be