Huis van het Kind: voor alle vragen rond opgroeien en opvoeden!

Op 18 mei 2016 - tijdens de week van de opvoeding - werd het 'Huis van het Kind' gelanceerd, een stek waar je met al je vragen rond opgroeien en opvoeden terecht kunt. Het ‘Huis van het Kind’ is geen fysiek huis, maar wel een website. Via www.huisvanhetkindregiomol.be vind je voortaan alle organisaties in je buurt die werken rond opvoeden en opgroeien.

Het Huis van het Kind is een samenwerking tussen verschillende organisaties in Balen, Dessel, Mol en Retie. Al deze organisaties werken met toekomstige ouders, gezinnen met kinderen en jongeren tot 24 jaar. Samen willen ze gezinnen zo goed mogelijk ondersteunen op vlak van opvoeding, gezondheid en ontwikkeling van hun kinderen. 

Huis van het Kind is er voor jou. Enerzijds door professionelen en organisaties bij elkaar te brengen, leren ze elkaar beter kennen en kunnen ze makkelijker naar mekaar doorverwijzen. Anderzijds door je te verwijzen naar organisaties in de buurt die je helpen om een antwoord te vinden op je vragen.

Hoera, zwanger!

Tijdens je zwangerschap zit je met veel vragen. Hoe en wanneer begin je aan de zoektocht naar opvang? Wat koop je voor de babyuitzet? Hoe vind je een goede vroedvrouw? Wellicht stopt het lijstje hier niet. De website 'Huis van het Kind' bundelt alle organisaties in de buurt die je een antwoord geven op al je vragen of problemen, hoe klein of groot die ook zijn. 

Joepie, onze spruit is geboren!

De dagen of weken na de geboorte gaan vaak in een roes voorbij. Je krijgt bezoek en cadeautjes, je leert hoe je met je baby moet omgaan, … Eens je thuis bent, komen de eerste vragen en bezorgdheden. Stopt je baby niet met huilen? Heeft hij het moeilijk na elke maaltijd? Krijg je de kosten voor kraamhulp terugbetaald? Ook voor de meer praktische vragen kan je bij het 'Huis van het Kind' terecht.

Baby groeit…

Je baby wordt stilaan een peuter. Ook in deze fase stel je je soms vragen. Hoe ga je om met peuterpuberteit? Hoe leer je je peuter op het potje gaan? Is je kleuter klaar voor het eerste kleuterklasje? Eén adres: www.huisvanhetkindregiomol.be.

Naar het eerste leerjaar

Een volgende grote stap waarbij heel wat vragen opborrelen is de start in het eerste leerjaar. Je kind heeft moeite met leren lezen en schrijven? Of hoe pak je het aan als hij de klas op stelten zet? Waar kan je terecht als je kind gepest wordt? Ook op deze vragen vind je een antwoord in het 'Huis van het Kind'.

Pubertiener

Puberkuren heb je met je peuter al beleefd. Maar het is toch nog wat anders als je tiener in de puberteit komt. Blijven er vragen door je hoofd spoken? Niet nodig, 'Huis van het Kind' wijst je de weg naar de juiste instantie(s).