Huis van het Kind ondersteunt je met activiteiten over opvoeden en opgroeien

Gepubliceerd op donderdag 15 februari 2024 12.33 u.
Huis van het Kind organiseert elk jaar heel wat gratis activiteiten over opvoeden en opgroeien. Dit voorjaar staan er verschillende workshops op de planning waarvan je zeker iets opsteekt!

Heb je vragen rond opgroeien en opvoeden? Stel ze aan Huis van het Kind Baldemore. Daarnaast organiseert Huis van het Kind dit voorjaar verschillende activiteiten. Dit vormingsaanbod staat open voor iedereen: ouders, grootouders, leerkrachten, studenten, begeleiders, andere professionals ... Deelnemen is gratis. Surf naar www.gemeentemol.be/vormingsaanbod-huisvanhetkind voor alle informatie en schrijf je in voor de volgende activiteiten:

  • Workshop EHBO bij kinderen, vrijdag 9 en woensdag 28 februari en maandag 29 april

Kleine kinderen vallen veel en steken van alles in hun mond. Het gevaar schuilt om elke hoek. Leer in deze sessie wat je als (groot)ouder kan doen in noodsituaties bij je kinderen.

  • Workshop reanimeren bij baby’s en kinderen, donderdag 14 maart

Onder leiding van een kinderverpleegkundige van het Rode Kruis oefen je in kleine groep op levensreddend handelen bij baby's en kinderen.

  • Online infosessie potjestraining door Kind en Gezin donderdag 14 maart en 6 juni

Je peuter zindelijk maken kan gepaard gaan met verschillende vragen en/of uitdagingen. Tijdens de infosessie krijg je informatie en tips over het zindelijkheidsproces van je peuter.

  • Lezing ‘Help, mijn kind leeft online’, dinsdag 19 maart

Voel jij je als ouder ook onzeker over het schermgebruik van je tiener? Hoe kan je hen leren hier veilig mee om te gaan? Dokter Lieve Swinnen, auteur van het boek 'Help, mijn kind leeft online', geeft je tijdens deze pedagogische lezing inzichten en tips.

  • Training over positief opvoeden, vanaf dinsdag 23 april

Hoe kan je op een positieve manier opvoeden én daarbij een goede band met je kind opbouwen? Hoe praat je met en luister je naar je kind zodat het zich écht gehoord voelt? Je krijgt informatie en handvaten over deze thema’s waarmee je thuis meteen aan de slag kan. De training bestaat uit 6 sessies en richt zich op ouders met kinderen van 2 tot 10 jaar.

  • Dag van de Opvoeding, woensdag 22 mei

Tijdens de Dag van de Opvoeding zetten we opvoeden en opgroeien in de kijker. Gezinnen met kinderen tot 12 jaar genieten van een namiddag vol leuke spelletjes, voorleesmomenten en zoveel meer.

Interesse? Surf naar www.gemeentemol.be/vormingsaanbod-huisvanhetkind en schrijf je in.

Meer info:

Huis van het Kind Baldemore
T 014 27 24 11
E huisvanhetkind@gemeentemol.be
W www.huisvanhetkindbaldemore.be