Huis van het Kind lanceert digitaal loket kinderopvang met 1.500 badeendjes

Gepubliceerd op vrijdag 24 juni 2022 11.12 u.
Huis van het Kind Baldemore lanceert het digitaal lokaal loket kinderopvang. Via de website opvang.vlaanderen zorgt het loket voor een platform waarop alle opvanginitiatieven van de regio gebundeld zijn. Zo kunnen toekomstige ouders met enkele klikken aanmelden voor opvang in hun buurt.
Dus verwacht je een kindje en heb je opvang nodig? Surf dan snel naar opvang.vlaanderen! Het lokaal loket kinderopvang opvang.vlaanderen is een digitaal platform waar alle opvanginitiatieven van Balen, Mol, Dessel en Retie gebundeld zijn. Toekomstige ouders maken een persoonlijk profiel aan waarmee ze hun aanvraag indienen en nadien ook verder opvolgen.

Badeenden

Voor de lancering van het digitaal lokaal loket kinderopvang verspreidt het Huis van het Kind Baldemore 1.500 badeendjes met informatieve flyers aan tal van partners waaronder de consultatiebureaus van Kind en Gezin, huisartsen, vroedvrouwen, gynaecologen,… Zij komen tenslotte vaak in contact met toekomstige ouders en kunnen hen dus correct informeren.

Aanvulling op bestaande aanbod

Huis van het Kind Baldemore had al een lokaal loket kinderopvang, maar zet met het nieuwe platform een grote stap vooruit. Aanmelden is eenvoudiger én ouders krijgen meteen een overzicht van alle opvangmogelijkheden in hun buurt. Het lokaal loket kinderopvang blijft bovendien bereikbaar voor iedereen met vragen of voor wie niet digitaal kan aanmelden. Je bereikt het loket via 0471 61 53 18 of loketkinderopvang@gemeentemol.be.

Opvangnoden in kaart

De digitale aanmeldingen via opvang.vlaanderen zorgen voor een duidelijk beeld van de opvangnoden bij jonge ouders. Dit geeft Huis van het Kind Baldemore handvaten om eventuele tekorten aan te kaarten en hiervoor via het Agentschap Opgroeien bijkomende subsidies aan te vragen.

Meer info: lokaal loket kinderopvang, 0471 61 53 18, loketkinderopvang@gemeentemol.be.