Gluren bij de buren zoekt podiumtalent

Gepubliceerd op dinsdag 15 december 2020 11.24 u.
We durven bijna niet … maar tóch kijken we hoopvol uit naar het voorjaar van 2021. Want van 7 tot en met 16 mei willen we weer Gluren bij de Buren.

Gluren bij de Buren is een initiatief van de gemeenten Arendonk, Balen, Dessel, Geel, Laakdal, Lommel, Mol en Retie. Het concept is eenvoudig: podiumkunstenaars uit verschillende disciplines steken hun gemeentegrenzen over om op te treden in een onbekende huiskamer of tuin. De artiesten zorgen voor de performance, de gemeenten gaan op zoek naar een fijn gastgezin. Na het optreden kan je rondgaan met de ‘klak’. Optredens gaan tijdens deze editie bij voorkeur door in de openlucht en strikt volgens de op dat moment geldende coronamaatregelen.

Ben jij bedreven in muziek, woord, dans, theater, comedy? Dan ben jij het podiumtalent dat Gluren bij de Buren zoekt! Zin om uit je kot te komen en mee te doen? Dat kan! Een soloartiest of minstens een groepslid moet in een van de deelnemende gemeenten wonen. Schrijf je in via het formulier W www.retie.be/podiumtalent of surf naar de facebookpagina ‘Gluren bij de Buren Huiskamerfestival’. Ook daar vind je een link naar het inschrijvingsformulier. Bij inschrijving bezorg je een leuke, creatieve promotekst waarin je je aanbod duidelijk en concreet omschrijft. Stuur ook een foto mee (horizontaal formaat + hoge resolutie). Inschrijven kan tot en met 31 januari. Begin maart ontvangen de artiesten meer info over hun huiskamer (of voor deze editie beter: tuin).

Ben je zelf geen podiumtalent, maar wil je wel graag iemand ontvangen bij je thuis? Gastgezinnen die hun tuin willen openstellen kunnen inschrijven van 8 tot en met 28 februari. Via de gemeentelijke website en de Facebookpagina van Gluren bij de Buren verschijnt begin februari een brochure waarin we alle deelnemende artiesten voorstellen. Bij je inschrijving geef je meteen door welke artiest je graag op jouw podium plaatst.