Gezocht: dierenliefhebbers ter ondersteuning van Wildlife Taxi Team

Gepubliceerd op maandag 10 januari 2022 12 u.
De vrijwilligers van Wildlife Taxi Team (WTT) verlenen telefonisch advies en transporteren gewonde dieren naar het dichtstbijzijnde opvangcentrum. Jaarlijks worden er duizenden oproepen behandeld. WTT is op zoek naar vrijwillige telefonisten en chauffeurs, volg een online infosessie voor meer info!

Vogelbescherming Vlaanderen vzw overkoepelt negen Vlaamse Opvangcentra voor Vogels en Wilde Dieren (VOC’s) en drie werkzame Wildlife Taxi Teams (WTT’s). Een WTT bestaat uit een stevig vertakt vrijwilligersnetwerk van chauffeurs en telefonisten binnen de provincie.

De vrijwilligers zorgen voor telefonisch advies en transporteren het gewonde dier naar het dichtstbijzijnde VOC indien de melder hier zelf echt niet toe in staat is. Jaarlijks worden via het WTT duizenden oproepen behandeld. Van januari tot nu werden er zelfs al meer dan 1700 noodlijdende dieren geholpen door de vrijwilligers van het Wildlife Taxi Team.

Telefonisten en chauffeurs gezocht: volg een info- en opleidingsmoment

Vogelbescherming Vlaanderen is op zoek naar geëngageerde dierenliefhebbers die dit team willen versterken als telefonist, maar ook nieuwe chauffeurs zijn steeds welkom. Ge├»nteresseerden bieden we graag meer info via onze info- en opleidingsmomenten.

Infomoment + chauffeursopleiding

  • Zaterdag 26 februari 2022 om 09.30 u.
  • VOC Neteland, Langstraat 29/1, 2270 Herenthout

Infomoment + telefonistenopleiding

  • Donderdag 3 maart 2022 om 19.00 u.
  • Digitaal via Zoom

Deze opleiding omvat zowel een info- als een opleidingsonderdeel. We overlopen de werking van het Wildlife Taxi Team, de vereniging en de functie WTT-telefonist of -chauffeur. Vervolgens gaan we aan de slag met enkele praktijkoefeningen. Schrijf je in voor de regio waar jij als vrijwilliger aan de slag zou willen gaan. Ieder WTT heeft namelijk een beetje een eigen werking. Zo krijg je meteen de info die voor jouw regio van toepassing is.

Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven door een e-mailtje te sturen naar afdelingenteam@vogelbescherming.be.

Kandidaten die op deze dag verhinderd zijn, kunnen zich nog steeds aanmelden. Wij voorzien iedereen van de nodige begeleiding. Graag roepen we jullie ook op om onze berichten zoveel mogelijk te delen!

Wil je meer te weten komen over het Wildlife Taxi Team? Surf dan naar https://vogelbescherming.be/wild-dier-nood/wildlife-taxi-team