“Hoe is ’t jom?” Gevoelsmeter steekt jongeren hart onder de riem

Gepubliceerd op woensdag 2 december 2020 11.14 u.
"Hoe is ’t jom?" Deze vraag staat bovenaan de gevoelsmeter die alle jongeren van de Molse secundaire scholen deze week ontvangen. Met deze gevoelsmeter steken we jongeren een hart onder de riem en laten we hen weten dat ze er niet alleen voor staan in deze moeilijke tijden.

Want ook in onze gemeente worstelen jongeren met de coronamaatregelen. Jongeren stimuleren om erover te praten, is een belangrijke stap in de goede richting. De vrolijke jongens barST maakten een humoristisch filmpje om onze gevoelsmeter onder de aandacht te brengen.

Chillen met vrienden, nog eens naar een vet feestje gaan, op zoek gaan naar een nieuw lief, het weekend inzetten op café …

In deze coronatijden kunnen jongeren er jammer genoeg alleen maar van dromen. Corona houdt hen al maandenlang in hun kot. Na al die maanden ‘ophokplicht’ is het oké om je niet oké te voelen.

Praat erover

Met de gevoelsmeter stimuleren we jongeren om te praten over hun gevoelens, angsten en frustraties. Met vrienden of binnen het gezin. En als dat niet lukt, vinden ze op de meter een overzicht van gespecialiseerde jongereninstanties die voor hen klaarstaan.

Jongeren die niet in Mol naar school gaan, kunnen binnenkort ook een exemplaar afhalen aan het onthaal van het gemeentehuis. Let op: beperkte voorraad!

Positieve gevoelens verspreiden

Jongeren die zich kiplekker voelen, roepen we op om onder leeftijdsgenoten positieve VIBES te verspreiden. Daarom ontvangen ze bij de gevoelsmeter drie leuke kaartjes met een knipoog. Die kunnen ze naar vrienden sturen die het wat moeilijker hebben. Je kan de kaartjes ook hieronder downloaden.

Vragenlijst invullen

Onderaan op de gevoelsmeter vinden jongeren een QR-code. Deze verwijst naar een vragenlijst die Huis van het Kind Balen - Dessel - Mol - Retie uitwerkte in samenwerking met andere welzijnspartners. De bevraging peilt op een ludieke manier naar de gevoelens van jongeren en de manier waarop ze de coronacrisis ervaren.

Huis van het Kind Baldemore hoopt zo de noden van de jongeren te ontdekken en hiervoor enkele concrete acties uit te werken. Wil je de vragenlijst invullen? Dat kan via deze link: https://quizizz.com/join?gc=37475396

Meer info: Huis van het Kind Baldemore, T 014 33 15 81, E huisvanhetkind@gemeentemol.be