Ga mee op inleefreis van Tumult

Gepubliceerd op donderdag 22 december 2022 14.22 u.
Heel veel mensen zullen het bevestigen: de reizen naar het buitenland die je maakt als je jong bent, maken dubbel zoveel indruk. Tumult wil zoveel mogelijk jongeren dit laten ervaren.

Naar het buitenland met Tumult?

Ervaringen in het buitenland geven de kans om buiten je eigen grenzen te kijken en je grenzen ook te verleggen. Daarom biedt Tumult 2 mogelijkheden aan om als jongere naar het buitenland te gaan.

Inleefreizen voor 15-18-jarigen:

  • twee tot drie weken in de zomervakantie
  • met een groep binnen/buiten Europa

Elk jaar beleven een aantal 15- tot 18-jarigen een intense inleefreis met Tumult. Elke zomer organiseren we er twee: ééntje in of vlakbij Europa en ééntje naar een verdere bestemming. Tijdens beide reizen staan ontmoeting en uitwisseling centraal. Natuurlijk staan er ook steeds uitstappen op het programma.

Wat?

Al sinds 2004 organiseert Tumult jaarlijks een inleefreis voor jongeren. Sinds 2018 organiseert Tumult twee reizen per jaar.

Een inleefreis is veel meer dan reizen naar een exotische bestemming. De jongeren zetten zich vóór en na de reis in door middel van voorbereidings- en naverwerkingsweekends. Zo engageren ze zich voor een langere periode.

Wat staat er op het programma van zo'n Tumult inleefreis? Dat verschilt van jaar tot jaar én naargelang de bestemming. Maar het is een mix van ontmoetingen (vooral met de lokale jongeren), echt leren kennen van een nieuwe cultuur en ook de handen uit de mouwen steken in een lokaal project. Uitstappen, cultuur of net natuur, staan ook op de planning. 

Het programma van een inleefreis wordt concreter eens de zomer dichter bij komt. Maar het ligt nooit tot in de puntjes vastgebeiteld. Wat je exact zal doen, ontdek en bepaal je deels ook ter plaatse. Een flexibele en open houding is dus heel belangrijk!

Voor wie?

Voor alle jongeren tussen 15 en 18 jaar oud.

We bieden de mogelijkheid om deel te nemen ook aan jongeren in een maatschappelijk kwetsbare situaties. Omdat iedereen de kans mag krijgen om op inleefreis te gaan en zijn horizon te verbreden.

Naar waar en hoelang?

Elk jaar gaan we op zoek naar nieuwe boeiende partners en bestemmingen.

Benieuwd naar waar we al gingen? Neem een kijkje op deze pagina.

We organiseren jaarlijks twee reizen. Eén reis die twee weken duurt, naar een bestemming in of vlakbij Europa. En één drie wekende durende reis, naar een verdere bestemming.

Waarom?

Tumult wil jongeren de kans geven een andere cultuur van dichtbij te ontdekken en beleven. We willen via de inleefreis de interculturele dialoog bevorderen en bij de jongeren een maatschappijkritische houding aanmoedigen. En omdat het ongelofelijk tof is, een herinnering voor het leven wordt en omdat het een stevige boost voor jouw #talentvoorsamenleven is.

Meer info

W www.tumult.be