Elke 12-plusser kreeg een uitnodiging, vrij prikmoment was een succes

Gepubliceerd op vrijdag 30 juli 2021 8.49 u.
De vaccinatiemolen blijft volop draaien. Deze week nodigden we 1.250 inwoners uit. 1.000 daarvan zijn net 12 jaar geworden, de andere 250 zijn herkansers. Ook het vrije prikmoment op maandag 26 juli was een groot succes. Na de schoolvakantie houdt de vaccinatieplanning rekening met de schooluren.

Vaccinaties week 26-31 juli

 • Deze week konden we 1.250 inwoners uitnodigen, waaronder 1.000 inwoners die ondertussen 12 jaar zijn. De andere 250 uitnodigen waren voor herkansers.

 • Na de schoolvakantie houdt de vaccinatieplanning rekening met de schooluren.

 • Het eerste vrije prikmoment op maandag 26 juli was een succes. Exact 100 inwoners ouder dan 18 jaar kregen een Johnson & Johnson vaccin zonder afspraak.

 • Ondanks de vertraging bij het versturen van de uitnodigingen door de feestdag van 21 juli en de vakantiegangers die hun uitnodiging laattijdig ontvingen of hun afspraak al gemist hadden, kwam het merendeel van de uitgenodigden toch opdagen of verplaatsten zij hun afspraak.
 • Als je niet bent komen opdagen op je vaccinatie-afspraak zonder te verwittigen, ben je een herkanser en ontvang je opnieuw een uitnodiging. Enkel als je specifiek aanduidde dat je niet gevaccineerd wil worden, ontvang je geen uitnodiging meer.

Ouderlijke toestemming

 • Wie jonger is dan 16 jaar (verjaardag geldt als datum) heeft ouderlijke toestemming nodig om te worden gevaccineerd. Bij voorkeur komt één van de ouders mee naar het vaccinatiecentrum tijdens het prikmoment. Als dit niet kan, breng je een ondertekende toestemmingsbrief mee. Via deze link vind je een voorbeeldbrief die je kan gebruiken: https://www.laatjevaccineren.be/12-15-jarigen

Vaccinatiegraad Baldemore

 • Onze algemene vaccinatiegraad bij de volwassenen bedraagt momenteel 92,9 % voor eerste prikken:
  • In de leeftijdscategorie 30-39 jaar is dit nog steeds een bijzonder hoge 88,59 %.
  • Bij de 20–29-jarigen is dit 86,83 %.
  • Bij de 18- en 19-jarigen bedraagt dit cijfer momenteel 87,31 %.
  • Bij de 10- tot 17- jarigen is dit 35,21%. Dit cijfer zal verder stijgen naarmate de vaccinaties de volgende dagen verwerkt worden in de statistieken.

Vergeet je afspraken niet te bevestigen of te annuleren!

We benadrukken nogmaals het belang van het bevestigen van je afspraak. Dit helpt ons enorm bij een vlotte organisatie van het vaccinatiecentrum. De vrijwilligers staan voor jou klaar, help hen door correct met je uitnodiging om te gaan. Wil je niet gevaccineerd worden? Weiger dan. Zo krijgen anderen de kans om hun vaccinatie – wanneer nodig – te verplaatsen.

We vragen expliciet om je afspraken te bevestigen of te annuleren zodat we goed kunnen inschatten hoeveel mensen komen opdagen. Inwoners die niet komen opdagen zonder te annuleren, zorgen ook voor een onnodige inzet van onze vrijwilligers en dat willen we absoluut vermijden.

Meer info:

Helpdesk vaccinatiecentrum, E vaccinatie@retie.be, T 014 38 90 47, W www.vaccinatiecentrumbaldemore.be 

Meer info over het vaccinatiecentrum: www.retie.be/vaccinatiecentrum-de-zwaan