Vernieuwing E34 tussen Oud-Turnhout en Nederlandse grens: afwerking t.h.v. Mol-Postel

Gepubliceerd op dinsdag 29 oktober 2019 0 u.
Tijdens het weekend van 8-11 november (niet weekend 1-4 november) wordt de zone tussen het kanaal Dessel-Schoten en de Nederlandse grens afgewerkt. Ook hier wordt in de rijrichting naar Antwerpen de definitieve asfaltlaag aangebracht. Het verkeer moet in beide richtingen over één rijstrook.

Wegens de slechte weersvoorspellingen worden de werken een week uitgesteld. Ze worden dus niet uitgevoerd tijdens het weekend van 1 tot 4 november, maar een week later van 8 tot 11 november.

Tot dan is de verkeerssituatie als volgt:

  • vanaf vrijdag 1/11 kan het verkeer richting Nederland over 2 volledige rijstroken;
  • verkeer richting Antwerpen moet over 2 versmalde rijstroken.

Zone Mol-Postel vanaf vrijdagavond 8 november aan de beurt

De snelweg hoeft deze keer niet afgesloten te worden: het verkeer kan ter hoogte van de werfzone in beide richtingen over één rijstrook passeren op de kant richting Nederland. Er zullen dus geen omleidingen ingesteld worden. Ook alle op- en afritten blijven open.

De werken ter hoogte van Mol-Postel beginnen op vrijdagavond:

  • Vanaf 19.00 u. rijdt het verkeer richting Nederland tijdelijk over één rijstrook.
  • Vanaf 21.00 u. zal ook het verkeer richting Antwerpen tijdelijk over één rijstrook rijden.

Tegen maandagochtend (05.00 u.) zijn de werken afgerond en rijdt het verkeer op de E34 in beide richtingen opnieuw normaal.

Werken Oud-Turnhout achter de rug

Ter hoogte van Oud-Turnhout zijn de vernieuwingswerken volledig voltooid. In beide richtingen is de snelweg er opnieuw volledig open en bolt het verkeer er over gloednieuw asfalt. Voor het rijcomfort betekent dit een serieuze upgrade ten opzichte van de oude betonverharding. In de nieuwe middenberm werden rozenbottelstruiken aangeplant die de berm binnenkort een mooi groen uitzicht zullen geven.

Laatste fase vernieuwing E34

Na afloop van de huidige werken is de E34 bijna over het volledige traject tussen Ranst en de Nederlandse grens vernieuwd. De enige zone die nog wacht op een volledige make-over is het stuk tussen Oud-Turnhout en het kanaal Dessel-Schoten. Omdat de snelweg in deze zone op vochtige veengrond rust, voeren we hier eerst een bodemonderzoek uit. Op de resultaten daarvan is het nog even wachten, maar de eerste signalen zijn alvast positief. Een timing voor de heraanleg van dit laatste deel kunnen we momenteel nog niet geven, maar het agentschap hoopt de volledige vernieuwing van de E34 zo snel mogelijk te kunnen realiseren.

Weersgevoelig

Asfalteringswerken zijn steeds erg weersgevoelig. Bij regenweer kan de huidige planning nog wijzigen. De meest actuele info is steeds beschikbaar op www.wegenenverkeer.be/werkenE34.

Meer info

De meest actuele info is steeds beschikbaar via W www.wegenenverkeer.be/werkenE34.