Dag & Nacht van de Jeugdbeweging

De derde vrijdag van oktober fietst, tramt, treint en bust heel jeugdbewegend Vlaanderen in jeugdbewegingshemden, -t-shirts en -sjaaltjes door het land. Want dan staan de jeugdbewegingen weer centraal tijdens de Dag van de Jeugdbeweging! Op die manier vieren we het engagement van duizenden jongeren die zich jaar in jaar uit inzetten om meer dan 240 000 kinderen en jongeren een jaar vol spel en plezier te bezorgen. 

Ook onze gemeente telt heel wat leden bij de Chiro, KLJ, Scouts en het Jeugd Rode Kruis en die dag leggen we deze toppers graag extra in de watten. Zowel de leden die zich elke week vol enthousiasme komen uitleven, als de leiding voor hun tomeloze inzet dag na dag, jaar in jaar uit … 

Vanaf 06.30 u. kan iedereen die zich in uniform naar het gemeentepark aan GC Den Dries of het Kerkplein in Schoonbroek begeeft, komen genieten van een ontbijtje in openlucht. Een heerlijke ovenverse koffiekoek en een dampende kop chocolademelk om nadien met een goedgevulde maag richting schoolbanken te kunnen vertrekken.

De jongeren kunnen er nog een vervolg aan breien tijdens de Nacht van de Jeugdbeweging. In JK2470 belooft het immers een serieus feestje te worden!