Driekoningen 2022: winnaars fotowedstrijd

Gepubliceerd op maandag 10 januari 2022 8.35 u.
In Retie is Driekoningen een feest voor jong én oud. Op 5 januari (centrum) en 6 januari (Schoonbroek) trokken er heel wat zangers verkleed rond. Heb jij je laten fotograferen aan de kerststal? Ontdek hier of je in de prijzen viel ...

Fotowedstrijd aan de kerststal

Kwam jij op 5 januari langs aan de kerststal op de Markt? Haal jouw lotje erbij en kijk of je in de prijzen bent gevallen ... Kom tijdens de openingsuren langs met je ticketje en haal je prijs af aan de onthaalbalie in het gemeentehuis!

Winnaars kinderen

  • 0779
  • 0788
  • 0776

Winnaars volwassenen

  • 0181
  • 0203
  • 0213

Driekoningen: een feest voor jong en oud

Driekoningen, Driekoningen, geef mij ‘ne nieuwen hoed; m’nen ouwen is verslete, ons moeder mag ‘t nie weten. Ons vader heget gèld op de rooster geteld.

Zowel de kinderen als de volwassenen halen maar al te graag hun mooiste verkleedoutfit boven voor Driekoningen. Op 5 januari zingen ze in het centrum, op 6 januari in Schoonbroek. Kom op 5 januari langs aan de kerststal en krijg wat lekkers!

Voor de vakantie kregen alle Retiese schoolkinderen een kroon mee om thuis te versieren. Kinderen trekken verkleed van deur tot deur en zingen het Driekoningenlied in ruil voor een duit (of snoepje) in hun beurs.

Wanneer de avond valt, nemen jongeren en volwassenen het over. Onherkenbaar dwalen ze door de Retiese straten. Aan de huizen van bekenden wordt aangebeld en krijgen ze een borrel aangeboden in afwachting van hun ontmaskering.

Hou het (corona)veilig

We moeten nog steeds rekening houden met een aantal voorzorgsmaatregelen om het coronavirus terug te dringen. Hou het daarom veilig: beperk de grootte van je groep, probeer zoveel mogelijk in openlucht te doen, vermijd drukte, hou voldoende afstand, draag een mondmasker waar nodig, was regelmatig je handen …

Foto's: Driekoningen 2010