Driekoningen: val al zingend in de prijzen!

De kalkoenen, de bubbels en het bijhorend feestgedruis zijn nog maar net verteerd of daar maken de Driekoningen alweer hun opwachting. Op 5 en 6 januari halen zowel de kinderen als de volwassenen maar al te graag hun mooiste verkleedoutfit boven voor Driekoningen.

Op 5 januari wordt in Retie centrum gezongen, op 6 januari in Schoonbroek. Driekoningen is voor veel Retienaren een echte ‘hoogdag’: overdag vooral voor de kinderen, na valavond is het de beurt aan de volwassenen.

Kinderen trekken verkleed van deur tot deur en zingen het Driekoningenlied in ruil voor een duit (of snoepje) in hun beurs. Wanneer de avond valt, nemen jongeren en volwassenen het over. Onherkenbaar dwalen ze door de Retiese straten. Aan de huizen van bekenden wordt aangebeld en krijgen ze een borrel aangeboden in afwachting van hun ontmaskering.

Driekoningen, Driekoningen, geef mij 'ne nieuwen hoed; m'nen ouwen is verslete, ons moeder mag 't nie weten. Ons vader heget gèld op de rooster geteld.

#Fotowedstrijd

Kinderen

Trek je er op 5 of 6 januari op uit om 'Driekoningen' te gaan zingen? Laat zeker een leuke foto van je maken en maak kans op een superleuke Retiese goodiebag.

Jongeren en volwassenen

Zij die 's avonds in vol ornaat gaan 'zingen' kunnen ook in de prijzen vallen. Laat je fotograferen terwijl je ergens gemaskerd aanbelt, met vrienden door de straten trekt, met een frisse pint op café ... Bovendien maak je met die foto kans op Retiese Cadeaucheques t.w.v. 25,00 EUR. 

Hoe maak je kans om te winnen?

Post je foto openbaar op Facebook of Instagram met #Driekoningen2470, of mail voor zondag 7 januari '24 naar vrijetijd@retie.be

Op maandag 8 januari zal een onschuldige hand 3 kleine winnaars en 3 grote winnaars kiezen. 

Gratis toegang overdekte sportspeeltuin op vrijdag 5 januari '24

Kinderen die verkleed zijn als koning krijgen op vrijdag 5 januari gratis toegang in de overdekte sportspeeltuin in sporthal Boesdijkhof. Welkom tussen 13.00 u. en 17.00 u.