Digiklap: vrij inloopmoment voor alle digitale vragen

Gepubliceerd op maandag 20 september 2021 8 u.
Sinds kort kan je weer elke eerste donderdag van de maand gratis in de bib terecht met al je digitale vragen. Een vrijwilliger staat er klaar met tips en uitleg. Belangrijk is wel dat je je eigen smartphone, tablet of laptop meebrengt. Ook op 7 oktober (sluiting bib) kan je langskomen!

Praktische informatie

Eerste donderdag van de maand, telkens van 15.30 u. tot 19.30 u.

In de bibliotheek van Retie.

Onze vrijwilligers helpen je graag verder op volgende data:

Gratis inloopmoment voor iedereen met digitale vragen

In onze wereld wordt het digitale steeds belangrijker: online reservaties, e-mails versturen, foto’s delen met familie en vrienden, sociale media, online formulieren invullen … De ontwikkeling van de digitale wereld staat niet stil.

Door de coronacrisis schakelde deze sneltrein zelfs nog een versnelling hoger! Alles liep vrijwel digitaal van (school)werk, dienstverlening tot sociale contacten. Dit is lang niet voor iedereen evident!

Daarom organiseert onze gemeente in samenwerking met Digidak sinds oktober 2020 Digiklapeen vrij inloopmoment op de eerste donderdag van de maand in de bib. Je kan tijdens dit moment gratis terecht met al je digitale vragen. Een vrijwilliger staat er klaar met tips en uitleg. Belangrijk is wel dat je je eigen smartphone, tablet of laptop meebrengt. 

Digiklap gaat over hoe iets werkt (bijv. een bepaald computerprogramma …) en niet over ‘Dit is stuk’ of ‘Dat werkt niet meer’ …