#deKempenbeweegt: vanaf 11 januari '21 op RTV

Gepubliceerd op maandag 4 januari 2021 15.10 u.
Vanaf 11 januari kijk je op RTV naar nieuwe afleveringen van het populaire bewegingsprogramma #samenbewegen, maar dan onder de nieuwe naam #deKempenbeweegt. Voortaan zal je twee keer per dag met de sportcoaches mee kunnen bewegen in je huiskamer.

Het vernieuwde programma wordt ondersteund door Welzijnszorg Kempen en de 27 'Gezonde Gemeenten' die hierbij aangesloten zijn, waaronder dus ook Retie.

Het concept blijft hetzelfde: twee keer per dag, om 10.30 u. en 15.00 u., een kwartier bewegen op een laagdrempelige manier. Naast sportcoach Marjan Kuppens zal ook Jim Vancampfort oefeningen voordoen en tips geven om voldoende te bewegen.

Staat 'meer bewegen' ook op jouw lijstje van goede voornemens? Uitstekend! Voldoende bewegen is enorm belangrijk voor je fysieke en mentale gezondheid. Met #deKempenbeweegt kan je perfect thuis sporten, met vrij eenvoudige oefeningen die de meeste mensen aankunnen.

Populair bewegingsprogramma

#deKempenbeweegt ontstond op vraag van de Molse senioren. Zij misten hun wekelijkse beweegmomenten toen tijdens de eerste lockdown in maart 2020 alles stilviel. Omdat de digitale en sociale mediakanalen voor hen geen alternatief vormden, werd een bewegingsprogramma op RTV opgestart. Door het grote succes werd de reeks verlengd en tijdens de tweede golf in november 2020 herhaald.

Nieuwe afleveringen

Een nieuw jaar vraagt om nieuwe afleveringen. De opnames staan begin januari gepland. Vanaf 11 januari sport je zelf mee. In de nieuwe reeks herken je ongetwijfeld Marjan Kuppens, de Retiese sportcoach die ook de eerste editie in goede banen leidde. Nieuwkomer is Jim Vancampfort, leerkracht lichamelijke opvoeding en Bewegen Op Verwijzing-coach voor onze regio. Met de nieuwe coach creëren we extra kansen om beweging op maat aan te bieden. We brengen via Marjan, Jim en RTV het bewegen tot in de huiskamer van alle Kempenaren.

Coronaveilige sportreeks tot aan de zomerĀ 

Door de ondersteuning van Welzijnszorg Kempen (januari tot maart) en Sportregio Zuiderkempen ILV (april tot juni) zijn we zeker van een lange lessenreeks, die loopt tot aan de zomer. Op deze manier blijven we coronaveilige sportmomenten aanbieden, ongeacht de maatregelen op dat moment.

#BlijfSporten-award Sport Vlaanderen

Het bewegingsprogramma scoort niet enkel goed in de Kempen, ook Sport Vlaanderen is onder de indruk van het initiatief. In december 2020 beloonde de sportorganisatie de Molse inspanningen om inwoners aan het bewegen te houden met hun #BlijfSporten-award. Sport Vlaanderen blijft een belangrijke partner om #deKempenbeweegt verder uit te bouwen.

Bron: gemeente Mol