#deKempenbeweegt: nieuwe afleveringen vanaf 3 mei '21

Gepubliceerd op maandag 3 mei 2021 8.10 u.
Vanaf 3 mei kan je op RTV kijken naar nieuwe afleveringen van het populaire bewegingsprogramma #deKempenbeweegt. Bovendien tonen de coaches vanaf dan samen de oefeningen: Marjan al staande, en Jim meestal zittend op een stoel. Op die manier beweegt iedereen op eigen niveau.

In juni worden de afleveringen herhaald.
#deKempenbeweegt is elke werkdag te zien op RTV, om 10.30 u. en 15.00 u. Coaches Marjan Kuppens en Jim Vancampfort doen oefeningen voor en geven tips om voldoende te (blijven) bewegen.

Nieuwe opnames, nieuwe aanpak

Vanaf 3 mei toont RTV nieuwe afleveringen van #deKempenbeweegt. De coaches kiezen in deze nieuwe afleveringen voor een andere aanpak. Vanaf nu tonen Marjan en Jim samen de oefeningen: Marjan al staande en Jim meestal zittend op een stoel. Soms toont de ene al staande de makkelijkste uitvoering en de andere staande de intensievere oefening. Zo zie je meteen hoe je een oefening kan aanpassen aan je eigen niveau of mogelijkheden. Dit maakt het programma extra laagdrempelig en nóg toegankelijker.

Populair bewegingsprogramma

#deKempenbeweegt ontstond op vraag van de Molse senioren. Zij misten hun wekelijkse beweegmomenten toen tijdens de eerste lockdown in maart 2020 alles stilviel. Omdat de digitale en sociale mediakanalen voor hen geen alternatief vormden, werd een bewegingsprogramma op RTV opgestart. Door het grote succes werd de reeks verlengd en tijdens de tweede golf in november 2020 herhaald. En vanaf mei '21 gaat er dus een nieuwe reeks van start.

Herbekijk de afleveringen van het vorige seizoen

Hier kan je aflevering 11 herbekijken. 

Je kan alle afleveringen bekijken door op onderstaande links te klikken.

#BlijfSporten-award Sport Vlaanderen

Het bewegingsprogramma scoort niet enkel goed in de Kempen, ook Sport Vlaanderen is onder de indruk van het initiatief. In december 2020 beloonde de sportorganisatie de Molse inspanningen om inwoners aan het bewegen te houden met hun #BlijfSporten-award. Sport Vlaanderen blijft een belangrijke partner om #deKempenbeweegt verder uit te bouwen.

Bron: gemeente Mol