Coronacrisis: informatie met betrekking tot handelaars

Gepubliceerd op dinsdag 17 maart 2020 22.30 u.
De federale maatregelen hebben ook gevolgen voor onze economie. We sommen enkele maatregelen op rond winkels, horeca, markten, bedrijven ...

Op 12 maart 2020 raakte na het Nationale Veiligheidsoverleg bekend dat de federale regering verregaande maatregelen neemt om een verdere verspreiding van het coronavirus te beperken. Op 17 maart 2020 kondigde de regering nog bijkomende verstrengde maatregelen aan.

De maatregelen hebben gevolgen voor onderwijs en kinderopvang, evenementen en organisaties, verenigingen, bedrijven en handelszaken … ook op Reties grondgebied.

Let op: de coördinatie van de ‘Coronacrisis’ is momenteel aanbeland in een ‘federale fase’, dit wil zeggen dat de maatregelen federaal zijn opgelegd en dat er geen lokale uitzonderingen kunnen worden toegestaan.

We willen ook benadrukken dat we allemaal een maatschappelijke verantwoordelijkheid hebben om de verdere verspreiding tegen te gaan. Het is dus niet de bedoeling dat handelaars of winkeliers creatief gaan omspringen met de interpretatie van de maatregelen!

Op www.retie.be/corona proberen we zoveel mogelijk relevante informatie te bundelen. Heb je specifieke vragen over de gevolgen van deze maatregelen in Retie? Je kan telefonisch contact opnemen tijdens de openingsuren van het gemeentehuis, T 014 38 92 30 of stel je vraag via e-mail, E corona@retie.be.

Welke handelszaken en winkels moeten sluiten?

Op de website van het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen vind je een overzicht volgens de geldende maatregelen. Aangezien de situatie continu opgevolgd en geëvalueerd wordt, kan het zijn dat er wijzigingen mogelijk zijn.

Steun voor jouw bedrijf tijdens de coronacrisis

Een overzicht van steunmaatregelen zoals de Corona-hinderpremie en overige steunmaatregelen vind je op de website van het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen.