Composteerbare zakken (BioBag® en papieren GFT-zak)

Je kan composteerbare zakken gebruiken om jouw GFT-container proper te houden. De zakken zijn gemaakt van gemakkelijk afbreekbare materialen, waardoor de zakken spontaan beginnen te composteren.

BioBag®-zakken hebben een inhoud van 120 liter (6 euro per rol van 10 zakken) en passen perfect in een GFT-container. Daarnaast zijn er ook kleinere papieren GFT-zakjes te verkrijgen. Deze hebben een inhoud van 10 liter (bruikbare inhoud van 8 liter) en zijn daardoor ideaal te gebruiken in de keuken. Bovendien is papier perfect voor een optimale biologische kringloop. 90 % van de papieren zak (met FSC-label) is cellulose, de ideale grondstof voor de productie van groen gas in de nieuwe vergistingsinstallatie voor GFT in Beerse.

Let op! Een GFT-container met grote BioBag®-zakken worden enkel geledigd als ze het logo van IOK Afvalbeheer bevatten. Het is natuurlijk niet verplicht om een zakje te gebruiken.

Als je de BioBag® gebruikt, zet je best elke ophaling je GFT-container buiten, want na drie weken beginnen de zakken te composteren en krijg je te kampen met lekken.

De BioBag®-zakken kunnen in goede omstandigheden, op een droge en donkere plaats, 1 jaar bewaard worden. De papieren GFT-zakken kunnen onbeperkt bewaard worden.