Participatiesessies buurtplekken Asberg en Hodonk op 1 oktober '22

Gepubliceerd op maandag 29 augustus 2022 15.24 u.
Tijdens de eerste droomsessie werd er volop nagedacht over de toekomstplannen voor de projectgebieden aan Asberg en Hodonk. Op zaterdag 1 oktober staan de vervolgsessies op het programma. Dan gaan we de concrete invulling per site bekijken. Interesse om hier mee over na te denken? Schrijf nu in!

Een mooie leefbare gemeente met veel groen en open ruimte … Plaats voor mensen en ontmoetingen, ruimte voor spel en ontspanning. Wie droomt daar niet van?

Buurtplek Asberg

Op de voormalige voetbalterreinen aan Asberg willen Chiromeisjes O’s Agnes een nieuw lokaal bouwen. De rest van het perceel wordt omgevormd tot een groene ontmoetingsplek. Daar kan iedereen in de buurt van meegenieten. Site Asberg wordt op die manier een echte buurtplek.

Buurtplek Hodonk

En dan is er nog het speelplein aan de Hodonk, tussen de Wouwerstraat en de Venstraat. Dit speelplein is aan vernieuwing toe en zal ook als buurtplek worden ingericht. Door onder andere de uitbreiding van het speelbos kan deze plek een grote troef in de gemeente worden.

Participatiesessie zaterdag 1 oktober '22

Misschien nam je begin september deel aan de droomsessie en zat je mee aan tafel om de belangrijkste kenmerken van buurtplekken te bepalen. Misschien was je nog niet op de hoogte van de plannen van de gemeente of was je verhinderd op het moment van de droomsessie. Geen zorgen, er volgen namelijk nog kansen om actief mee te denken aan de invulling van Asberg en Hodonk. Op zaterdag 1 oktober 2022, bijvoorbeeld.

Nu we bepaald hebben waaraan buurtplekken in Retie moeten voldoen, kunnen we kijken naar de concrete invulling van de sites Asberg en Hodonk. We gaan per site dieper in op de inrichting binnen de thema’s groen, veiligheid, infrastructuur, mobiliteit, activiteiten en sociale functies.

Laat ook jouw stem horen!

De gemeente nodigt je van harte uit op zaterdag 1 oktober 2022 om te komen meedenken over de concrete invulling van de toekomstige buurtplekken Asberg en Hodonk. Kom alleen of met je buren, vrienden, familie, kinderen, leden van je vereniging … Spreek met elkaar af en maak er samen met ons een boeiend en gezellig moment van.

De inschrijvingen voor de sessie op 1 oktober '22 zijn afgesloten. Noteer zeker dinsdag 29/11 in je agenda. Dan wordt het ontwerp van de plannen besproken tijdens een infomarkt.

Praktisch: schrijf je in voor 28/9

Site Asberg:

Uur: 10.00 u. – 12.00 u.

Locatie: kleine zaal GC Den Dries

Deelnemen: vanaf 16 jaar

De inschrijvingen voor de sessies van 1/10 zijn afgesloten.


Site Hodonk:

Uur: 14.00 u. – 16.00 u.

Locatie: kleine zaal GC Den Dries

Deelnemen: vanaf 16 jaar

De inschrijvingen voor de sessies van 1/10 zijn afgesloten.

Infomarkt op dinsdag 29 november '22

Na deze sessie zal het ontwerp van Asberg en Hodonk echt vorm krijgen. Ook hierover willen we graag jouw mening horen. Wil je verder betrokken worden bij dit proces? Zet dan alvast dinsdag 29 november in je agenda en kom het ontwerp van de plannen ontdekken en bespreken tijdens een infomarkt.


Vragen? Meer info?

dienst Vrije Tijd, T 014 38 92 37, E vrijetijd@retie.be