DE ARK en Schakel Retie openen nieuw buurthuis

Gepubliceerd op donderdag 9 januari 2020 0 u.
Op donderdag 23 januari openen Schakel Retie en DE ARK een nieuw buurthuis in de Hazenstraat 2. Hier kunnen mensen samenkomen en elkaar leren kennen. Iedereen is hartelijk welkom tussen 17.00 u. en 20.00 u. Kom zeker langs en geniet samen van een gratis hapje en drankje.

Het buurthuis, plek van ontmoeting

(Sociaal) wonen is veel meer dan bakstenen. Het is ook buurten maken, een plaats creëren waar mensen samenleven en elkaar kennen. Een buurthuis geeft hiertoe alle kansen. Daarom openen Schakel Retie en DE ARK een buurthuis in de Hazenstraat. Bewoners uit de ruime buurt vinden hier een gezellige plek om samen te zijn.

Opening op 23 januari tussen 17.00 u. en 20.00 u.

Schakel Retie heeft al een paar leuke en betaalbare activiteiten gepland in het nieuwe buurthuis:

 • 18 februari 2020: zelf cosmetica zalfjes maken

  We maken in kleine groepjes cosmetica zalfjes op basis van natuurproducten en krijgen vakkundige uitleg over hun gebruik.

  Schrijf vooraf in tijdens inloopmoment of via schakelretie.be.

  Prijs: 5 Euro - 80 % korting met je ‘vrijetijdspas’ (uitgegeven door de Sociale Dienst van de gemeente Retie).

 • 4 april 2020: herstelcafé

  Heb je kapotte spullen liggen die je graag wil laten nakijken en/of herstellen?

  Kom zaterdag 4 april langs. We kijken naar electro, kleding, pc …

  Gratis inkom en drankje terwijl je wacht.

 • Elke maandagavond tussen 19.00 u. en 21.00 u. (vanaf 3 februari)

  Zin in meer activiteiten? Stap even binnen tijdens de wekelijkse vrije inloop op maandagavond, of volg ons op www.schakelretie.be

Graag zelf iets organiseren?

Heb je ideeën voor andere buurtmomenten in het huisje? Kaart- of spelletjesnamiddagen, koffieklets … Organiseer je graag een buurtactiviteit met je vereniging? Of wil je het buurthuisje privé huren voor een feest of vergadering?

Bel de sociale dienst van DE ARK, T 014 40 11 05.

Over Schakel Retie

Schakel Retie wil een warme omgeving bieden waar iedereen terecht kan, ook mensen die in het dagelijkse leven minder kansen krijgen, bijvoorbeeld door ziekte, tegenslag, scheiding, armoede, migratie ...

We organiseren ontmoetingen en activiteiten en willen zo mensen bij elkaar brengen en sociale uitsluiting tegengaan.

Over DE ARK

Woonmaatschappij DE ARK creëert kansen voor kwaliteitsvol en betaalbaar wonen en leven. Onze huurders en kopers vinden bij ons een eigen thuis. Samen werken we aan een aantrekkelijke buurt waar het goed leven is.

DE ARK verhuurt 2 500 woningen en bouwt en renoveert altijd verder. In 2018 verkochten we 118 betaalbare woningen. 220 gezinnen tekenden in op een voordelige Vlaamse Woonlening.

DE ARK heeft 60 medewerkers en werkt samen met Arendonk, Baarle-Hertog, Balen, Beerse, Dessel, Hoogstraten, Kasterlee, Lille, Merksplas, Mol, Oud-Turnhout, Ravels, Retie, Rijkevorsel, Turnhout en Vosselaar.