Burgerbevraging Gemeente-Stadsmonitor binnenkort in jouw brievenbus?

Gepubliceerd op dinsdag 24 januari 2023 14.54 u.
Waaraan hecht jij belang in jouw gemeente of stad? Ben je tevreden over de voorzieningen? Kan je er veilig fietsen? Zijn er genoeg activiteiten? …

Burgerbevraging Gemeente-Stadsmonitor

Vanaf 22 maart 2023 organiseert het Agentschap Binnenlands Bestuur (ABB) van de Vlaamse overheid de grootschalige burgerbevraging Gemeente-Stadsmonitor. Deze bevraging is een unieke survey die in elke Vlaamse gemeente en stad op wetenschappelijke wijze georganiseerd wordt. Ze peilt naar de tevredenheid, de participatie en het gedrag van burgers over heel uiteenlopende thema’s.

Jouw medewerking aan deze burgerbevraging is vrijwillig, maar wel van groot belang. De waarde van de resultaten hangt immers af van het aantal personen die de vragenlijst invullen. Bovendien krijg je met deze bevraging de kans om je mening te geven over de thema’s die in jouw gemeente of stad belangrijk zijn. Met de resultaten van de bevraging wil ABB elk lokaal bestuur in Vlaanderen ondersteunen om betere beleidsbeslissingen te nemen. Om je te bedanken, maak je kans op een geschenkbon van 12 euro als je de vragenlijst volledig invult.

Privacy

Vlaanderen respecteert de privacy van elke burger. ABB maakt alleen analyses op gemeentelijk niveau en werkt volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Voor meer uitleg kan je terecht op www.gemeente-stadsmonitor.vlaanderen.be. Op deze website kan je bovendien ook de resultaten van de vorige bevraging raadplegen.

Sommige burgers kunnen vragen of opmerkingen hebben over dit initiatief. Zij kunnen vanaf 22 maart terecht op het gratis nummer 1700 van de Vlaamse Infolijn of via de mailbox van de burgerbevraging. 

Nu al kan u op de website Gemeente-Stadsmonitor terecht om de resultaten van de vorige edities van de burgerbevraging te raadplegen. Als u nog meer informatie wil of nog met vragen zit, neem dan gerust contact op met het projectteam van de Gemeente-Stadsmonitor via gemeente-stadsmonitor@vlaanderen.be. Zij helpen u graag verder.