Postelsebaan ter hoogte van Brug 2 vanaf 15 oktober afgesloten

Gepubliceerd op woensdag 26 september 2018 9.54 u.
Vanaf maandag 15 oktober tot eind mei 2019 is de Postelsebaan (N123) - de verbindingsweg tussen Retie en Postel - volledig onderbroken ter hoogte van Brug 2. De bestaande brug wordt afgebroken en vervangen door een nieuwe ophaalbrug. Er zal een omleiding gelden voor het verkeer.

De onderbreking van een half jaar geldt ook voor fietsers en voetgangers. De nodige omleidingen worden voorzien.

De nieuwe brug verhoogt de veiligheid voor fietsers en voetgangers. Voor auto- en vrachtverkeer zal ook op de nieuwe brug beurtelings verkeer gelden. Voor de zwakke weggebruikers komt er op de brug een vrije fietsstrook van drie meter. Fietsers en voetgangers hebben in de toekomst op elk moment in beide richtingen vrije doorgang.

Omleidingen

Voor het wegverkeer gelden twee omleidingen.

  • Gewone weggebruikers minder dan 3,5 ton rijden om via Witgoor. De omleiding verloopt via de volgende straten: Zanddijkdreef - Zanddijk - Eersels - Meistraat - Diel - Postel (N136).
  • Het zwaar vervoer (+3,5 ton) rijdt via N18 – Kolkstraat – Zandvliet – Meistraat – Diel – Postel (N136).

Fietsers op jaagpad

Tijdens de werken kunnen fietsers het jaagpad ter hoogte van de brug niet passeren. Voor de fietsomleiding gelden twee verschillende fasen.

  • Tijdens fase 1 (tot 1 februari) loopt de fietsomleiding via de fietsbrug ter hoogte van de Grensstraat. De fietsomleiding loopt dan via N123 – Mimosalaan – Seringenlaan – Grensstraat – Fietsbrug en jaagpad zijde Postel.
  • In de tweede fase wordt deze fietsomleiding uitgebreid met een lus via het toeristisch fietspad ‘Toeristisch Vaartje’. Via de toegangsweg naar het lokale fruitbedrijf (Hermans-Sanen) kan je de verbinding met de Postelsebaan (N123) maken. In deze tweede fase kan je dus ter hoogte van de brug niet meer met je fiets het jaagpad op.