Postelsebaan ter hoogte van Brug 2 afgesloten omwille van vervangen brug

Gepubliceerd op donderdag 21 maart 2019 0 u.
Nog tot eind mei 2019 is de Postelsebaan (N123) - verbindingsweg tussen Retie en Postel - volledig onderbroken ter hoogte van Brug 2. De bestaande ophaalbrug werd afgebroken en de nieuwe werd intussen geplaatst maar staat nog open tot het einde van de werken.

De nieuwe brug verhoogt de veiligheid voor fietsers en voetgangers. Voor auto- en vrachtverkeer zal ook op de nieuwe brug beurtelings verkeer gelden. Voor de zwakke weggebruikers komt er op de brug een vrije fietsstrook van drie meter. Fietsers en voetgangers hebben in de toekomst op elk moment in beide richtingen vrije doorgang.

Doorgang voor fietsers afgesloten

De aannemer heeft getracht om via een bypass het jaagpad toch toegankelijk te maken voor fietsers. Omwille van de omvang van de werken blijkt dit echter niet mogelijk. Om de veiligheid te garanderen, wordt de doorgang voor fietsers vanaf donderdag 4 april opnieuw afgesloten. Dit voorlopig tot eind april '19.

Nog tot eind mei blijft de Postelsebaan ter hoogte van Brug 2 volledig afgesloten voor het verkeer. Het wegdek van de N123 aan de zijde van Postel wordt gedeeltelijk opgebroken om de aansluiting met de nieuwe brug te kunnen maken. Deze zone loopt vanaf de brug tot voorbij de Zwarte Neet (die aan de noordzijde evenwijdig naast het kanaal loopt). De brug blijft openstaan tot het beëindigen van de werken. 

Plaatsing brug weekend 23 en 24 maart

Kruispunt N123/Postelsebaan met jaagpad tussen Dessel en Arendonk volledig afgesloten t.e.m. dinsdag 26 maart

De nieuwe brug wordt geplaatst tijdens het weekend van 23 en 24 maart. Aansluitend wordt het wegdek van de N123 aan de zijde van Postel gedeeltelijk opgebroken om de aansluiting met de nieuwe brug te kunnen maken. Deze zone loopt vanaf de brug tot voorbij de Zwarte Neet (die aan de noordzijde evenwijdig naast het kanaal loopt). De brug blijft openstaan tot het beëindigen van de werken. 

Om de veiligheid te garanderen zal hiervoor het kruispunt van de N123/Postelsebaan met het jaagpad tussen Dessel en Arendonk vanaf zaterdag 23 maart om 06.00 u. tot en met dinsdag 26 maart om 20.00 u. volledig afgesloten worden. De toegang is volledig afgesloten, zelfs als men de eerdere signalisatie heeft genegeerd en toch op de werflocatie aankomt.

Omleiding voor fietsers

Zowel vanuit Arendonk als vanuit Dessel zullen fietsers merken dat het jaagpad van en naar Arendonk t.h.v. Brug 2 volledig afgesloten is en er dus geen doorgang mogelijk is (enkel via een grote omrijroute via Postel).

Voor de periode 23/03/2019 t.e.m. 26/03/2019 worden volgende omleidingen voor fietsers voorzien:

  • Fietsers die via het jaagpad van en naar Dessel willen rijden, kunnen dit doen via de Postelsebaan – lokale weg Brug1 (naar appelboer Hermans-Sanen) – toeristisch fietspad Postels Vaartje – jaagpad.
  • Fietsers die via het jaagpad van en naar Arendonk willen rijden, kunnen dit enkel doen via de grote omleiding Postelsebaan – Postel – via zandweg achter abdij Postel naar jaagpad richting Arendonk.

In de volgende fase van de werken is het mogelijk dat het kruispunt nog eens volledig wordt afgesloten (bijv. door asfalteringswerken). Dit wordt dan aangekondigd via de website en sociale media van de gemeente Retie.

Omleidingen voor gemotoriseerd verkeer

Voor het wegverkeer gelden twee omleidingen.

  • Gewone weggebruikers minder dan 3,5 ton rijden om via Witgoor. De omleiding verloopt via de volgende straten: Zanddijkdreef - Zanddijk - Eersels - Meistraat - Diel - Postel (N136).
  • Het zwaar vervoer (+3,5 ton) rijdt via N18 – Kolkstraat – Zandvliet – Meistraat – Diel – Postel (N136).