Mei is Boekstart-maand!

Gepubliceerd op maandag 29 april 2024 17.24 u.
Boekstart wil jou samen met je baby of peuter laten genieten van boeken, want wat je vroeg leert, leer je voor het leven. Zo is dat ook met lezen. Is je kind 15 maanden geworden? Dan kan je een gratis Boekstart-pakket met 2 kartonboeken ophalen in de bib!

Boekstart-pakketten

Retie is een Boekstart-gemeente. Dan krijg je via het consultatiebureau van Kind en Gezin of via de bibliotheek op twee momenten vóór je peuter naar school gaat een boekenpakket en informatie over voorlezen en de bibliotheek. Zo ontdek je heel vroeg boekjes voor je baby én het aanbod in de bibliotheek. 

Babypakket

Als je kind zes maanden oud is en je hebt met je baby een afspraak in een consultatiebureau van Kind en Gezin, dan krijg je daar je eerste Boekstart-babypakket. Ga je niet bij Kind en Gezin op consultatie of is er geen bureau in je gemeente? Vraag dan in de bibliotheek naar je Boekstart-babypakket.

Peutertas

Als je kind 15 maanden oud is, krijg je bij Kind en Gezin een bon om je Boekstart-peutertas in de bibliotheek op te halen. In de bibliotheek krijg je een mooie tas met twee kartonboeken. De taalontwikkeling wordt gestimuleerd en de leefwereld van je peuter wordt groter. 

Woon je in een Boekstart-gemeente en ga je niet bij Kind en Gezin op consultatie? Vraag dan in de bibliotheek naar de Boekstart-peutertas.

Boekstart in de bib

Zachte voelboekjes, contrasterende zwart-wit prentenboekjes, kleurrijke zoekboeken, verhalen met bekende figuren,... In ons Boekstart-leeshuisje vind je alle boekjes terug voor baby's en peuters. Deze kleinste lezertjes kunnen er ook zelf een boekje uitkiezen en plaats nemen in het gezellige huisje.