Haal gratis een zakje bloemenzaad op bij het gemeentehuis of de bib

Gepubliceerd op donderdag 2 maart 2023 9.42 u.
Vanaf 1 maart kan je gratis, zowel aan het onthaal van het gemeentehuis als bij de bibliotheek, een zakje zaden voor een bloemenmengsel afhalen

Retie, bijvriendelijke gemeente

Elk jaar zaait de gemeente doorheen het grondgebied enkele hectares in als bloemenweide. Hiermee zet Retie zich als bijvriendelijke gemeente in voor de bijen, die het steeds moelijker hebben om te overleven. Doe jij ook mee?

Gratis bloemenzaad

Vanaf 1 maart kan je gratis, zowel aan het onthaal van het gemeentehuis als bij de bibliotheek, een zakje zaden voor een bloemenmengsel afhalen. Dit zakje bevat ongeveer 10 gram zaaigoed, goed voor +/- 5 m² bloemenweide. Vanaf dit jaar zal er een ander mengsel verdeeld worden , uitermate geschikt voor honingbijen, wilde bijen en hommels. Met dit rijk samengestelde mengsel maak je van je tuin een bijvriendelijke bloemenzee.

Percelen voor bloemenweides

Heb je zelf nog een (bouw)perceel of weide waarmee je dit jaar niets doet? De gemeente kan het inzaaien met bloemenzaden om de nuttige insecten te helpen. Is je perceel (of gedeelte van het perceel) +/- 500 m² groot, geef dan jouw gegevens door aan de Dienst Milieu. Op basis van de ligging en ondergrond zal bekeken worden of jouw perceel hiervoor in aanmerking komt.