Bijeenkomsten verboden

Gepubliceerd op maandag 16 maart 2020 0 u.
De geldende maatregelen zijn er om iedereen te beschermen. Bijeenkomsten, zowel thuis als in openlucht zijn verboden! 1. Vermijd onnodig sociaal contact. 2. Was zoveel mogelijk je handen. 3. Spreek anderen hierover op een vriendelijke manier aan.

Familiefeestjes, bijeenkomsten in vriendenkring, etentjes met groepen ... zijn verboden. De politie ziet hierop toe, of dit nu op openbare plaatsen gebeurt of thuis of in je eigen tuin.

Burgers blijven maximaal thuis en vermijden elk fysiek contact met de buitenwereld. Alleen essentiële verplaatsingen zijn toegelaten (woon-werkverkeer indien telewerk niet mogelijk is, verplaatsingen naar de winkel, of verplaatsingen om hulpbehoevenden bij te staan). Alle andere verplaatsingen zijn niet nodig en moeten worden vermeden.

Enkel als iedereen mee zijn/haar verantwoordelijkheid opneemt, kunnen we onszelf en elkaar beschermen.

Daarnaast zijn alle speeltuinen en speelterreinen gaan op overheidsbevel dicht. Het is ook ten strengste verboden om groepsfietstochten en groepswandelingen te organiseren.

Laat kinderen die oud genoeg zijn en alleen thuis kunnen blijven, niet samenkomen.

Op www.retie.be/corona hebben we zoveel mogelijk informatie proberen te bundelen en vind je een laatste stand van zaken.