Toe aan nieuwe ramen of extra isolatie? Bereken je winst

Gepubliceerd op maandag 28 december 2020 11 u.
Benieuwd hoeveel je bespaart met isolatie of nieuwe ramen? Fluvius stelt vier nieuwe online calculators voor waarmee je in een handomdraai berekent hoeveel je BENOvatie (beter dan een gewone renovatie) kost, wat de terugverdientijd is en hoeveel energie je bespaart.

Je komt bovendien meteen te weten of je in aanmerking komt voor een premie. Probeer het zelf op http://benoveren.fluvius.be/. Je vindt er trouwens nog veel meer onafhankelijk advies om je BENOvatie tot een goed einde te brengen.

We spreken over BENOvatie, want om de doelstellingen van het Renovatiepact tegen 2050 te halen, moeten we vandaag al anders denken over onze woningen. Daarom lanceerde Fluvius, samen met het Vlaams Energieagentschap (VEA), een tijd geleden de term BENOveren. Dat staat voor beter renoveren, omdat gewoon renoveren niet ver genoeg gaat om elke huis en elk appartement even energiezuinig te maken als de nieuwbouwwoningen van vandaag.

Om (ver)bouwers te helpen de lat iets hoger te leggen, bieden we hun heel wat onafhankelijk advies aan op benoveren.fluvius.be. Daar hebben we onlangs vier praktische calculators aan toegevoegd.

In enkele stappen kun je zelf berekenen wat nieuwe ramen, vloer-, muur- of dakisolatie je kosten en krijg je zicht op de terugverdientijd en je energiebesparing. Bovendien kom je meteen te weten of je in aanmerking komt voor een BENOvatiepremie.