Meteen verwittigd bij een noodsituatie? Registreer je via BE-Alert!

Gepubliceerd op maandag 3 september 2018 16.01 u.
BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee de overheid jou kan verwittigen in een noodsituatie. Registreer je nu, zo weet je meteen wat je moet doen om jezelf en anderen in veiligheid te brengen!

Tot nu toe ontving je meestal informatie over een noodsituatie via (sociale) media, de hulpdiensten aanwezig op het terrein of via het sirene-netwerk. Dankzij BE-Alert kan je vanaf nu rechtstreeks informatie krijgen via sms, een gesproken bericht via een vaste telefoonlijn of e-mail. 

Registreer je via www.be-alert.be, zo weet je meteen wat te doen om jezelf en anderen in veiligheid te brengen.

Allerlaatste test sirenes Seveso op donderdag 4 oktober

De elektronische sirenes, opgesteld nabij Seveso-bedrijven en nucleaire installaties, zullen op donderdag 4 oktober tussen 11.45 u. en 13.15 u. getest worden. Bij noodsituaties kunnen deze sirenes ingezet worden om de bevolking te waarschuwen.

Meer info: W www.crisiscentrum.be of T 0800 94 113 (tijdens de week van de test)

Deze test zal echter de allerlaatste zijn. Begin dit jaar stonden er in ons land nog 570 elektronische sirenes rond nucleaire sites en Seveso-ondernemingen. Deze worden in de loop van dit jaar stelselmatig ontmanteld omwille van de moeilijke verstaanbaarheid en de beperking in het aantal boodschappen van de sirenes. In de plaats daarvan wordt geïnvesteerd in een modern alarmeringskanaal: BE-Alert.