Retie behaalt award voor KEI-goede samenwerking

Gepubliceerd op maandag 9 maart 2020 8.44 u.
Week van de Keigezonde Kempen beloont bijzondere initiatieven met 4 KEI-awards. Retie wint de Award voor KEI-goede samenwerking voor de 'overdekte speeltuin met extra’s' op zondag 1 maart i.s.m. 7 partners: Fietsbieb, Gezinsbond, Kind & Gezin, CM, De Voorzorg, Huis van het Kind en Jeugdsportnet KDR.

Op vrijdag 6 maart reikte LOGO Kempen in het OPZ GEEL de KEI-Awards uit als afsluiter van de studiedag ‘Sterke kinderen dragen de toekomst’ in het bijzijn van zo’n 100 professionele deelnemers. De uitreiking gebeurde door de winnaars van vorig jaar. De KEI-Awards zetten bijzondere initiatieven voor preventie en gezondheidspromotie bij jonge gezinnen in de kijker.

Award voor KEI-GOEDE SAMENWERKING

Retie wint de Award voor KEI-GOEDE SAMENWERKING met het initiatief ‘overdekte speeltuin’.

Door het samenbrengen van verschillende partners kregen ouders veel informatie op korte tijd (mondhygiëne, ontlenen van kinderfietsen, babysitdienst ...). Kinderen konden er alle motorische vaardigheden oefenen, een smoothie fietsen of genieten van een gezonde snack.

OUT-OF-THE-ROCKS Award

De OUT-OF-THE-ROCKS Award beloont op originaliteit en gaat naar de actie van AZ Turnhout ‘Met KIKO op ontdekkingsreis’.

Onder de vleugels van de dienst pediatrie en Dr. Pattyn (pediater) werd het AZ Turnhout team uitgedaagd om een project op poten te zetten voor de “Week van de Keigezonde Kempen”. Al tijdens de eerste brainstorm was duidelijk dat ze alles op alles wilden zetten rond de primaire en secundaire preventie van gezondheidsproblemen bij kinderen. De fysiotherapie sprong op de kar en zorgde voor een leuk bewegingsluik, andere medici en paramedici kwamen met ideeën rond gezonde voeding, goede tandzorg, zindelijkheidstraining en psychische gezondheid.

De mascotte “KIKO”- kind is koning van AZ Turnhout - was de rode draad doorheen het project en zo is “KIKO OP ONTDEKKINGSREIS” geboren.

Kinderen en bezoekers van het ziekenhuis konden deelnemen aan diverse gezonde workshops in de hal van het AZ Turnhout. Heel wat thema’s kwamen aan bod zoals psychisch welzijn, gezonde rughouding, goede plasgewoontes, een verzorgd gebit, een gezonde brooddoos

In de KEI-KER Award

Lokaal bestuur Vorselaar wint de ‘In de KEI-KER Award’ met hun complimentenactie.

Zondag 1 maart was internationale complimentendag en ook de start van de actieweek. Het Lokaal bestuur Vorselaar sloeg de handen in mekaar met de kinderen van het tweede leerjaar van Windekind en De Knipoog. Afgelopen zondag deelden de kinderen zelfgemaakte kunstwerkjes uit als complimentjes voor vrijwilligers van verenigingen. "Vrijwilligers doen alles vrijwillig en dat mocht wel eens extra in de kijker gezet worden," vindt het lokaal bestuur Vorselaar.

Hun actie haalde de pers meermaals en werd mooi onthaald op sociale media. Dat verdient de ‘In de KEI-ker’ Award.

IEDEREEN ERBIJ-KEI Award

Winnaar van de ‘Iedereen erbij’ KEI-Award is het Wijkgezondheidscentrum Herentals met hun workshop ‘knutselen met fruit’.

De ‘Iedereen erbij’ KEI-Award zet het meest toegankelijke evenement in de kijker. Tijdens de Week van de Keigezonde Kempen willen we alle drempels wegwerken, iedereen bereiken en dat is de bedoeling van de ‘Iedereen erbij’ KEI-Award.

In het wijkgezondheidscentrum in Herentals konden niet alleen patiënten, maar ook kinderen en hun ouders op woensdagnamiddag 4 maart terecht voor een workshop ‘knutselen met fruit’.

Het team participatie en preventie van Stad Herentals zorgde ook dat de verenigingen voor mensen in armoede De Fakkel en De Dorpel uitgenodigd werden.

Over Logo Kempen

Logo Kempen is één van de 15 Logo’s in Vlaanderen en Brussel. In opdracht van de Vlaamse overheid werkt het Logo mee aan de realisatie van de Vlaamse gezondheidsdoelstellingen op lokaal niveau: minder rokers, drug- en alcoholgebruikers, meer mensen in beweging en met een gezond gewicht, meer veerkrachtige mensen …

Dat doen ze door lokale krachten te bundelen en te coördineren. We motiveren, ondersteunen, begeleiden en brengen de partners uit ons netwerk samen. Zo werken we aan een onderbouwd gezondheidsbeleid en meer gezondheidswinst.