linde-Boom: Ren for Life

's Ochtends vertrekken in Wachtebeke een groep lopers, met Retie als einddoel. We trachten zoveel mogelijk lopers te motiveren om een ploeg te vormen, waarmee ze dit traject (van om en bij de 115 km) in groep en in estafettevorm zullen afleggen. Het gaat dus niet om een wedstrijd, iedereen loopt zijn deel van het traject in één groep aan 10 km/u. Dit deel van het evenement werd in 2016 reeds succesvol georganiseerd, toen 160 lopers tussen de Schorre in Boom en onze eeuwenoude Retiese lindeboom liepen (vandaar de naam linde-Boom). De extra 40 km van Wachtebeke tot Boom nemen we er dit jaar met plezier bij. Alle lopers verenigen zich voor de laatste km van het traject en arriveren omstreeks 20u in gemeenschapscentrum Den Dries in Retie.

Op donderdag 20, vrijdag 21 en zaterdag 22 december wordt het weer warm in Retie! We organiseren verschillende activiteiten in het kader van de Warmste Week van Music for Life.
Als goed doel kozen we Kom op tegen Kanker, helaas met reden:
In 2016 verloren wij, collega's van gemeentebestuur Retie, een collega aan een agressieve vorm van kanker. Werner was er altijd graag bij, maar was er plots niet meer. Dat verlies inspireerde niet enkel ons, maar ook de groep jeugdvrienden van Werner om een actie op te zetten ten voordele van Kom op tegen Kanker. Zo werd linde-Boom voor de eerste keer in 2016 succesvol op poten gezet en werd, voor iederéén die te maken krijgt met kanker, in totaal meer dan €30.000 ingezameld voor de Warmste Week.
Helaas sloeg het noodlot een half jaar later opnieuw toe en verloor Stijn, een jonge papa van 2, zijn strijd tegen kanker. Omdat Stijn (net als Werner) betrokken was bij de organisatie van Retie Rockt!, sloeg zijn vrouw Karolien de handen in elkaar met Hans van café Bazaar, om hun jaarlijkse muziekquiz ten voordele van de Warmste Week stevig te pimpen tot wat uiteindelijk de Allerbeste Muziekquiz For Life werd: de eerste editie leverde donderdag 21 december 2017, op Stijns verjaardag, liefst €8.000 op.
Dit jaar besloten we al onze krachten te bundelen en al deze fantastische evenementen te organiseren onder dezelfde noemer: linde-Boom.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Waar

Organisatie

linde-boom

Filter op categorie